torsdag den 25. november 2010

Om at være i bogklub: Bogvalg

Vi har tidligere skrevet et indlæg om hvordan vi gør når vi vælger bøger til en ny omgang i bogklubben.

Når vi hver især foreslår bøger til en ny omgang prøver vi at vælge lidt forskelligt, så det ikke alt sammen ender med at være det samme. Vores måde at vælge bøger på fungerer rigtig godt, og vi får mange gode og varierede læseoplevelser ud af det.

Når man skal læse bogen op til bogsklubsmødet er det vigtigt at huske at læse i god tid, så man ikke ender med at sidde i S-toget og få slutningen med. Det giver en langt større forståelse af bogen hvis man får den fordøjet lidt.

Derudover er det rigtig vigtig at være åben over for andre bøger end man lige selv ville have valgt, det har tit vist sig at disse bøger giver en langt større læseoplevelse end man regnede med, selv om det selvfølgelig også kan gå i den modsatte retning, men så bliver man i det mindste ikke skuffet!

Selv om vi har en begrænsning på sidetallet er det ikke altid det er de længste bøger der er de sværeste. Undtagelsen som vi læste for længe siden er på 620 sider (det var før vi satte maksimalt sideantal på) var lang at komme igennem for flere af os, men fordi den var så god føltes det ikke nødvendigvis som så lang en bog, mens nogen af de kortere bøger vi har læst har været mere hårde at komme igennem, enten på grund af sproget, eller indholdet.

Så, det er rigtig vigtigt at tage sig tiden til at læse månedens bog og det er vigtigt at være åben over for noget man ikke selv ville have valgt, men vi har alligevel en begrænsning på, så de hårde bøger trods alt har en ende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar