lørdag den 2. oktober 2010

Sådan vælger vi bøger!

Vi læser en bog hver måned i bogklubben. Da vi startede bogklubben op, havde vi hver især valgt en bog, som vi skulle læse. 


Efter vi var kommet igennem den første omgang bøger, havde vi en snak om, hvordan vi kunne vælge bøgerne, så vi fik lidt mere indflydelse på bogvalget. Derudover besluttede vi også, at en bogklubsbog max må være 500 sider lang, så vi kan nå at læse bogen på en måned, især hvis det nu er en bog, der ikke lige fænger så godt.


Så i dag vælger vi bøger for 5 måneder ad gangen. Vi udvælger hver især tre bøger, som vi gerne vil læse i bogklubben. De andre 4 stemmer så på de den af de tre foreslåede bøger, som de helst vil læse. Og den bog med flest stemmer, vinder. Og skulle det stå lige - altså 2 -2 - mellem to bøger, så er det den, der har foreslået bøgerne, der bestemmer, hvilken bog der skal læses. 


Efterhånden kender vi hinanden så godt, at vi næsten på forhånd ved, om der er nogen bøger, som alle vil læse, mens at der ved andre bøger kan komme meget mere uenighed.


Vi har netop valgt bøger for de næste fem måneder, og bøgerne vi skal læse er de næste fem måneder er:
 • Emily Brönte: Stormfulde Højder 
 • Jonathan Safran Foer: Alt bliver oplyst
 • Helle Helle: Rødby-Puttgarden 
 • Karen Blixen: Den afrikanske farm
 • Richard Preston: Farezone 4 


Den afrikanske farm blev næsten enstemmigt vedtaget, mens der ved alle de andre bøger blev stemt på alle bøger, så den 4. stemme var afgørende. Og sådan er det sjældent i bogklubben.


Til november skal vi læse Stormfulde Højder

2 kommentarer:

 1. Ihhh, den er altså bare god. Jeg har i øvrigt skrevet opgave om den på uni - jeg skrev om fortællerrollen. God læselyst!

  SvarSlet
 2. Tak skal du have.
  Er det "Stormfulde højder", du skrev opgave om?

  SvarSlet