mandag den 8. november 2010

Kbh.læser: Gratis bøger

I denne uge præger litteraturfestivalen København Læser og BogForum bybilledet i København. Festivalen sætter også sit præg på Bogklubben Mener, hvor vi igennem denne uge og næste uge, vil fortælle om vores oplevelser på festivalen.

I fredags smuttede jeg forbi Kgs. Nytorv metrostation for at kigge lidt på udvalget af de gratis bøger der blev delt ud - fuldstændig ligesom en masse andre mennesker. Det, at der var så mange mennesker til stede, gjorde det ret så umuligt at danne et overblik over hvilke bøger der egentlig var. 

Det er dog mit indtryk, at udvalget var meget bredt. Der var Chicklit, krimi, historiske romaner, filosofiske, samfundsorienteret og børnebøger. Så jeg vil mene, at de fleste kunne finde minimum en enkelt bog der ville falde i deres interesse. 

Selv kom jeg hjem med følgende bøger


Jeg prøvede på at være lidt kritisk i min udvælgelse af bøger. Det kan godt være, at det er gratis bøger men jeg synes egentlig de burde blive læst og ikke bare stå på min reol. Så jeg valgte kun dem som jeg lige syntes faldt i min smag.

Især glæder jeg mig til at skulle læse Peter James, jeg har fået at vide, at hans krimiserie om Roy Grace skulle være rigtig god. Så det håber jeg virkelig passer, jeg trænger lidt til en god krimi efter mine ikke helt så gode oplevelser med Jussi Adler-Olsen og Åsa Larsen. 

Freud bogen kom bare med da jeg tænkte det sikkert kunne være meget interessant læsning, de to andre synes jeg lyder rigtig spændende. 

Mht. selve arrangementet synes jeg selvfølgelig det er rart at få gratis bøger, men jeg synes det er en skam at det kun blev holdt på en metrostation i modsætning til tidligere år. Denne ændring medførte, flere mennesker, mere skubben, mere kaos og derudover var standen yderst lille og placeret på et lidt besværligt sted. Men jeg tror da, at de fleste kom til og kom hjem med en bog eller to.

Var der nogle af jer som var afsted? Og kom I hjem med noget godt.

Deltager du i nogle arrangementer til København læser? Og har du lyst til at dele din oplevelse med os? Så skriv på bogklubbenmener@hotmail.com

3 kommentarer:

 1. Jeg var på biblioteket på Islands Brygge i dag, og der kan man også få en gratis bog her under KBH læser.
  Flere af bøgerne er de samme, som dem du fik fingre i.

  SvarSlet
 2. Det er da også en god ide, at de også deler dem ud på bibliotekerne. Fik du en god bog med hjem så?

  SvarSlet
 3. Nej, jeg tog ikke nogle af bøgerne, da de ikke fangede min interesse.

  SvarSlet