mandag den 2. maj 2011

Liza Marklund & James Patterson: Postkortmorderne

Rundt omkring i Europa bliver unge, nyforelskede par myrdet. Lige inden mordet modtager en journalist et postkort, ligesom den samme journalist billeder af de myrdede personer efter mordet. Da krimien starter er der allerede sket flere mord, men først nu er det begyndt at gå op for de forskellige landes politi at der er en sammenhæng.


Historien følger både opklaringsarbejdet og morderne. På opklaringssiden samarbejder den svenske journalist Dessie Larsson og den amerikanske NYPD-agent Jacob Kanon. Dessie Larsson er den udvalgte journalist, der modtager et postkort, da morderne kommer til Stockholm, mens Jacob Kanon har fulgt morderne igennem Europa fordi han er personligt indblandet.
Man kender navnene på morderne og følger dem også i deres mord - men man kommer aldrig helt tæt på. Og det er nok krimiens handicap. For jeg står tilbage med nogle ubesvarede spørgsmål om morderne og mordene.


Men udover de ubesvarede spørgsmål, så er det en virkelig god og velskreven krimi. Man bliver revet med i historien og man kommer også til at heppe på de gode - og ikke mindst sidder man med tilbageholdt åndedrag, når historien tager en uventede drejninger. Desværre får forfatterne ikke rundet det store spørgsmål om hvorfor morderne myrder grundig nok - deraf de ubesvarede spørgsmål. Det er rigtig ærgelig, for det man når at berøre emnet, tegner et spændende billede af de to mordere. Den når bare ikke heeeelt derhen....desværre.


Jeg har ikke læst noget af hverken Liza Marklund og James Patterson, men den her krimi kunne godt vække min nysgerrighed, og få mig til at læse noget mere af dem - og måske håbe at de fortsætter deres samarbejde og lader denne bog være den første i en serie.


Tilføjelse: Mine bogklub-kollegaer har gjort mig opmærksom på at jeg har læst noget andet af Liza Marklund før, nemlig "Der findes et særligt sted i helvede for kvinder som ikke hjælper hinanden", som hun har skrevet sammen med Lotta Snickare. Ups. ;)

4 kommentarer:

 1. Eeeej, nej nej nej! Hvorfor har jeg først fundet jeres side nu?!!

  Er nybegyndende blogger, og har faktisk en side i min blog hvor jeg linker til boganmeldelser. Så fantastisk at jeg ikke er den eneste bogorm.

  Ville det evt. være okay hvis jeg linker ind til jeres boganmeldelser?

  Har bare en simpel A-Å liste, hvor jeg linker til boganmeldelser på forskellige sider.

  Venlig hilsen
  Ditte

  SvarSlet
 2. Ditte: Jamen, bedre sent end aldrig. ;)
  Du må gerne linke til vores anmeldelser på din liste. Du må dog gerne gøre opmærksom på at det er vores anmeldelser inden folk trykker, f.eks. ved at skrive (Bogklubben mener) bagved. :)

  SvarSlet
 3. Fantastisk.!

  Ja, jeg regner med at gøre noget alla at skrive "anmeldt af", og så enten Bogklubben, eller jeres blogadresse.

  SvarSlet
 4. Ditte: Det lyder rigtig godt. :)

  SvarSlet