søndag den 1. maj 2011

Bogudfordringen - maj 2011

Nu har vi nået maj måned i bogudfordringen, og nu skal vi i gang med at læse fantasy.

Bogklubbens medlemmer er ikke de store fantasylæsere, så derfor er denne måned en stor udfordring for os.

Da vi er på ret bar bund i hvad fantasy egentligt er, og hvad det dækker, har vi lavet lidt research på internettet af, hvordan fantasy kan defineres. Vi er ikke kommet frem til noget helt egentydigt svar, men vi har da i hvert fald fundet af følgende:

 • Fantasy består af flere forskellige undergenrer, blandt andet high fantasy og low fantasy. High fantasy er kendetegnet ved, at det foregår i en verden, der intet har med vores at gøre, som fx Ringenes Herre. I low fantasy møder man umenneskelige skikkelser, som fx vampyrer som i Twillight.
På denne side skriver Litteratursiden mere om fantasy.

Det står klart for os, at fantasy er rigtig mange forskellige former for bøger, og derfor har vores snak om hvilke bøger, man kan læse under fantasy bragt os vidt omkring.

Vores bogforslag til denne måned er følgende:

Steven King: Det mørke tårn serien
Anne Rice: En vampyrs bekendelser
J. K. Rowling: Harry Potter serien
Tolkien: Ringenes Herre; Silmarillion, Hobitten
C. S. Lewis: Nariaserien
Michael Ende: Den uendelige historie
Josefine Ottesen: Krystalhjertet
Bøger af Trudi Cannavan
Bøger af David Eddings
Terry Pratchett: Discworld serien
Rick Riordan: Serien om Percy Jackson
Bøger af Tamora Pierce
Lene Kaaberbøl: Serien om Skammerens datter 
Bøger af Cassandra Clare

Vi glæder os til at høre, hvad du har tænkt dig til læse her til maj måneds udfordring!
Den 31. maj udkommer et opsamlingsindlæg, hvor vi vil fortælle, hvad vi har læst i maj måned, og her får I også mulighed for at fortælle, hvad I har læst.

Der er nu 58 deltagere i bogudfordringen, men der er stadig plads til flere. Så har du ikke tilmeldt dig, kan du stadig nå det. Skriv enten en kommentar til dette indlæg eller send en e-mail til bogklubbenmener@hotmail.com. Du kan læse mere om bogudfordringen lige her.

6 kommentarer:

 1. Jeg har tænkt mig at læse Det gyldne kompas - af Philip Pullman. Håber jeg kan nå alle 3.

  SvarSlet
 2. Jeg er på bar bund i Fantasygenren, så jeg forsøger med en forfatter, som jeg ved kan fortælle en god historie:
  Jeg tager første bind i Stephen (med ph!) Kings serie Det Mørke Tårn, Revolvermanden.

  SvarSlet
 3. Jeg har rigeligt med bøger på boghylderne til denne måneds udfordring. Og har faktisk lige læst Hobbitten som optakt til filmen, der er i fuld gang med at blive produceret :)

  SvarSlet
 4. Fantasy er bestemt ikke min genre - udover, at jeg synes, at det er lidt udefinerligt.

  Jeg havde tænkt på The Hitchhikers Guide to the Galaxy - den blev jo i sin tid markedsført som Sci-Fi; men dengang eksisterede fantasy jo ikke - så jeg håber, at det går?!

  SvarSlet
 5. Jeg elsker Tolkien og Harry Potter og kan læse dem om og om igen. Ligeledes Troldmanden fra jordhavet (Ursula le Guin) og enkelte andre, mens jeg gik død i Det gyldne kompas (Philip Pullman), alt for ideologisk. Vampyrbøgerne er jeg for gammel til, og der er kommet utrolig meget ral i kølvandet af de helt store, så egentlig læser jeg ikke meget fantasy. Men i reolen har Djævelens lærlig af Kenneth Bøgh Andersen i nogen tid stået og samlet støv - det gør den ikke mere.

  SvarSlet
 6. Jeg er meget presset med arbejde og specialeskrivning i denne tid, så jeg er med på en letlæst - Harry Potter -og de vises sten. Den kan jeg lige overskue at genlæse :-)

  SvarSlet