fredag den 27. maj 2011

Elsebeth Egholm: De Frie Kvinders Klub

De Frie Kvinders Klub er en bog om venskab og skiftet fra at være ung kvinde til voksen kvinde - og hvordan man bevarer venskabet i dette skifte.

Bogen starter ved den ene "frie kvinde" Solveigs begravelse. Ved graven er hendes tre kvinder, Isabel, Pernille og Mette. samlet - alle med en sort samvittighed over at deres forbindelse er mistet, og de måske har svigtet Solveig i den livskrise, der førte til selvmord. De 4 kvinder var bedste veninder i deres studietid, og dannede dengang "De Frie Kvinders Klub" - men siden hen indhentede livet dem og de fik travlt med karriere og familie.

Bogen er selvfølgelig en beskrivelse af forskellige kvinder, deres liv og deres forhold, men der bliver også blandet lidt krimi i bowlen, da historien har sit omdrejningspunkt om hvorfor Solveig begik selvmord.Bogen er en blanding af nutid (som dog er midten af 90'erne, hvor bogen er skrevet) og flashback til starten af 80'erne og frem. Når fortællingen foregår i "nutiden" følger man den ene kvinde "Isabel", mens flashbackene skiftevis er Isabel, Pernille og Mettes erindringer. Man lærer kvinderne bedre at kende i deres flashback, og forstår bedre og bedre deres opførelse i "nutiden". Solveig lærer man kun at kende kvinderne - og alligevel kun på afstand, da kvinderne alligevel ikke kendte hende så godt som de troede, da Solveig hellere hjalp andre end lod dem hjælpe hende.

Bogen er god, men ikke stor litteratur. Hvis man har lyst til en bog om venindeforhold og kvindeliv, så kan denne bog være løsningen. Men jeg vil dog påstå at jeg har læst bedre bøger - også fra Elsebeth Egholms hånd. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar