tirsdag den 14. december 2010

Bogklubben ønsker

Julen står for døren. Med julen følger ønskesedler, og i bogklubben følger ønskesedler fyldt med bogønsker. Og i bogklubben vil vi gerne dele nogle af vores bogønsker med jer. Og ja, vi skriver nogle af dem, for de fleste i bogklubben ønsker sig nemlig rigtig mange bøger.

Rikke ønsker sig:
Helle Helle: Rødby-Puttgarden. Bogklubsbog til januar, og jeg er sådan en der bedst kan lide at have de bøger jeg har læst i min bogreol, i hvert fald hvis den på forhånd lyder god. 
Jonathan Safran Foer: Alt bliver oplyst. Bogklubsbog til december, men på grund af projektskrivning har jeg ikke læst/anskaffet mig den endnu, så et oplagt julegaveønske.
Kasper Colling Nielsen: Mount København. Hørte første gang om den til litteraturquizzen og syntes den lød sjov. At jeg så senere har hørt meget godt om den og at forfatteren har modtaget en pris for den gør det kun bedre.
Spacemermaid: Styrtdykker uden faldskærm. Jeg læste 1001 tårs tøsetanker på en eftermiddag og syntes den var SÅ sjov, så forstår ikke helt at jeg først har opdaget efterfølgeren nu. Der skulle eftersigende være endnu en på vej til februar, så den kan jeg jo passende ønske mig til min fødselsdag.
Camilla Läckberg: Stenhuggeren Jeg har læst de 2 første af Camilla Läckbergs bøger og har den 4. til at stå hjemme i reolen, så ønsker mig den 3. i serien, så jeg kan kommer videre i serien.


Anette ønsker sig:
Peter Boxall: 1001 bøger du skal læse før du dør Efter Katrine og jeg hørte Bo Tao Michaëlis, fortælle om sine tanker bag den danske udgave af bogen, har jeg fået lyst til at stifte nærmere bekendtskab med bogen og dens mange anbefalinger. 
Margit Sandemo: Dragens tænder samt Ravnens vinger. Jeg er i gang med samle hele Sagaen om Isfolket på 47 bind, da det en vanvittig spændende fortælling. Jeg har efterhånden en del bøger, men der er et hul ved nr. 19 og 20, som er de to bøger, jeg ønsker mig. 
Ken Follett: Giganternes fald Jeg var meget begejsteret for Jordens Søjler og Uendelig verden, og selvom Giganternes Fald handler om en anden tidsperiode, så er det en bog, som jeg meget gerne vil læse. 
Carsten Kryster: Verdensmad fra din lokale etniske købmand Jeg havde ikke mere end de fire bogønsker, så jeg fik lov til at nævne den kogebog, som jeg ønsker mig, for det er jo også en form for bog. Jeg kan i hvert fald sagtens sidde i sofaen og bare læse en kogebog. 

Mona ønsker sig
Trine Bryld: I den bedste mening. Emnet, om hvordan vi behandler/behandlede den grønlandske befolkning er et emne, som jeg gerne vil uddybe mig i - og I den bedste mening er det første skridt på vejen.
Sara Blædel: Dødsenglen. Jeg er i gang med at læse Sara Blædels krimiserie fra den ene ende til den anden, så selvfølgelig ønsker jeg mig også den nyeste og 6. bog i serien.
Pia Fris Laneth: Lilys Danmarkshistorie. Jeg har ønsket mig bogen i nogle år efterhånden. Det lyder som en god bog som giver et godt indblik i Danmarks - og kvindehistorien (man er vel historiker) på en gang.
Ole Sohn: Jeg kommer snart hjem. Endnu en bog med et historisk præg. Det her er en af de bøger som ryger af og på min ønskeseddel. I år er den kommet på igen efter jeg kiggede nærmere på den ved bogforum.
Susanne Staun: Døderummet. Endnu en krimi. Jeg har tidligere læst noget af Stauns Fanny Fiske serie og hun skriver virkelig godt - og Dødsrummet med Maria Krause i centrum virker til at have et rigtig godt plot. Kathrine ønsker sig
Ken Follett: Den uendelig verden. Jeg startede år 2010 med at læse Jordens søjler og siden har jeg ville læse Den uendelig verden. Jordens søjler var fantastisk og jeg er sikker på, at Den uendelig verden vil kunne give mig en ligeså stor læse oplevelse.
Flemming Jensen: Vejledning i sælfangst. Jeg fik engang læst lidt af bogen højt og siden har jeg vidst det; den skal hjem til mig. Jeg grinte flere gange og forestiller mig, at det er sådan en bog jeg kan tage frem når jeg trænger til at grine lidt. 
Paul Auster: Moon Palace. Jeg kan rigtig godt lide Austers skrivemåde og da en veninde anbefalede mig at læse Moon Palace, som efter hendes mening er den bedste han har skrevet, var jeg ikke i tvivl om, at den måtte jeg bestemt læse. 
Haruki Murakami: Trækopfulglens krønike. Efter mit fornyligt første bekendtskab med Murakami er jeg ikke i tvivl. Den mand er jo genial. Derfor røg flere af hans bøger straks på ønskesedlen. Jeg håber virkelig, at der gemmer sig noget Murakami under juletræet.
Erlend Loe: Stille dage i Mixing part. Jeg hørte første gang om den til Litteraturquizzen og syntes den lød ret sjov. Sidenhen har jeg stødt på bogen i flere og flere sammenhæng, og alle snakker positivt om bogen. Så den vil jeg da også gerne læse. Hvilke bøger ønsker du dig i julegave - og hvorfor?

4 kommentarer:

 1. Dejligt med bogønskelister, jeg får altid af vide min ønskeliste er kedelig, fordi jeg ønsker mig mange bøger.
  Her er nogle af dem der står på min liste i år:

  Nicola Krauss og Emma McLaughlin: The nanny diaries

  Banana Yoshimoto: Lizard, Amarita, Asleep og Goodbye Tsugumi

  Jon Nordstrøm: Dansk tatovering

  Eckhart Toll: Nuets kraft

  + ca. 20 andre bøger!

  SvarSlet
 2. Jeg ønsker mig:

  Hildegard II, Anne Lise Marstrand -Jørgensen
  Kadaverdoktoren, Lene Kaaberbøl
  Bombaygryde, Jens Blendstrup
  Stille dage i mixing part, Erlend Loe

  Elsker bare boggaver...

  SvarSlet
 3. Gode bogønsker, der er på listerne. Jeg har læst flere af dem, bl.a. Alt bliver oplyst og Moon Palace. Den første var jeg meget irriteret på, mens den anden er en af de bedste bøger, jeg har læst.

  Jeg køber mange (alt for mange) bøger selv, men derfor kan man jo godt ønske sig nogle.

  I år har jeg ønsket mig Tennessee Williams: Memoirs, Walt Whitman: Green Leaves og Thomas Boberg: Gæstebogen.

  Det bliver spændende at se, om jeg får nogle af dem.

  SvarSlet
 4. Tak for jeres julegaveønsker. Det er spændende at læse, hvilke bøger I ønsker jer.

  SvarSlet