onsdag den 29. december 2010

Kaaberbøl & Friis: Et stille umærkeligt drab

Jeg har haft fornøjelsen af at være syg henover julen. Det har desværre betydet, at jeg ikke lige kunne overskue at skulle læse mine egne medbragte bøger. Jeg havde brug for noget let og noget der ikke krævede for meget hjerne. Derfor gik jeg på jagt i min fars krimisamling og der fandt jeg den her Kaaberbøl & Friis roman. Vi har læst etteren Drengen i kufferten i bogklubben, så det var jo oplagt at læse toéren.

Bogen handler om to romadrenge som finder noget radioaktivt affald i Ungarn og prøver på at sælge det i Danmark. Den kædereaktion denne handling sætter i gang truer med at ødelægge meget for mange mennesker bla. Nina Borg - som er hovedpersonen i forfatternes krimiserie.

Jeg er ikke videre imponeret over bogen. Jeg synes simpelthen den har for mange gengangere til bog nr. 1, som jeg ikke rigtig kan huske hvad jeg synes om. Det vil sige, at skumle østeuropærer (nu fra Ungarn i stedet for Litauen) kommer til Danmark med onde planer (nu radioaktivt affald til terror i stedet for menneskesmugling) og tørner sammen med seriens heltinde, Nina Borg.

I modsætning til bog nr 1. hvor Nina havde en stor rolle er hun i toéren altså ikke særlig vigtig. Det virker lidt om forfatteren har fundet på en god historie og bare skal have Nina med i bogen. Hendes forbindelse til sagen er i hverfald yderst lille og nærmest ikke eksisterende.

Der er nogle gode anslag ved bogen bla. skildre den de forhold Romaerne lever under i Ungarn - det er næsten en sideløbende historie i bogen. En som jeg personligt finder yderst spændende og gerne ville have haft mere af. Derudover tager den fat på problematikken med at alt kan skaffes via internettet. Men det er også det. Når plottet endelig bliver afsløret er det virkelig skuffende, det er som om forfatterne har alt for mange bolde i luften og ikke rigtig kan få det til at fungere.

Så hvis I ikke allerede har læst bogen, så behøver I bestemt ikke at gøre det. I går ikke glip af noget.

3 kommentarer:

 1. Enig! "Drengen i kufferten" en god bid bedre end den lidt anstrengte toer. Men mht. til Lene Kaaberbøl, synes jeg, st hendes helt egen "Kadaverdoktoren" er en af årets to bedste danske krimier! Altså i 2010.
  Se: http://bogbrokken.blogspot.com/2010/12/lene-kaaberbl-kadaverdoktoren-2010.html

  SvarSlet
 2. Jeg hørte den første bog som lydbog og var ok tilfreds med den, men jeg kunne virkelig ikke snuppe hovedpersonen, så i mine øjne er det en fordel, at hun har en marginal rolle i 2'eren ;-)

  Jeg er glad for at læse anmeldelsen, for nu har jeg definitivt afgjort, at jeg ikke behøver at læse/høre 2'eren.

  SvarSlet
 3. Michael: Det må jeg da lige tjekke ud. Jeg havde hende nok mistænkt for, at skrive ligeså dårligt når hun var alene.

  Piskeriset: Faktisk er en af de ting som jeg ikke fik med i anmeldelsen, at Nina Borg har ændret en lille smule personlighed. Før var hun sådan "Jeg kan alt" agtigt, men den her gang er hun lidt mere stille og tænker lidt mere over sine handlinger. Men hun er stadig ret irriterende.

  SvarSlet