lørdag den 19. februar 2011

Slægten

I 2004 startede Det Historiske Hus og Aschehoug Dansk Forslag bogserien Slægten.

Målet med serien var at den fiktive slægt Dane skulle opleve alle de store begivenheder i Danmarks historie fra middelalderen og frem til i dag, så læseren fik et indblik i de væsentlige begivenheder i dansk historie. Serien skulle skrives af forskellige danske forfattere.

Nu er den sidste bog i serien udgivet, og serien slutter ved slaget ved Dybbøl i 1864. Læsertallet har været faldende siden den første bog, og det har også været svært at få forfattere til skrive bøgerne. Politiken har skrevet denne artikel, der fortæller mere om baggrunden for at forlaget stopper med at udgive serien.

Jeg synes, ideen med serien var rigtig god. Jeg er meget glad for at læse historiske romaner og særligt om den danske historie. Så jeg synes det var spændende at kunne følge den samme slægt gennem en hel bogserie. Og jeg har de første bøger i serien stående i min bogreol.

Men jeg blev aldrig rigtig fanget af serien, og jeg har kun læst de fire første bøger i serien. Den første bog Den Hellige Knud af Maria Helleberg husker jeg som rigtig god og spændende.
Jeg var sikker på, at det her nok skulle blive godt, og de næste to bøger var også interessant. Men så startede jeg på den fjerde bog, og blev det hele ødelagt hele for mig. Selv om det er en del år siden, jeg læste bogen, så husker jeg den stadig som frygtelig kedelig og lang, og det gav bare ikke lyst til at flere bøger i serien.

Jeg har siden tænkt, at jeg burde give serien en chance mere, men jeg har hele tiden stødt på andre bøger, som jeg hellere ville læse.

Har du læst og fulgt Slægten ?

5 kommentarer:

 1. Jeg har ikke læst bøgerne, men overvejede det på et tidspunkt, da jeg syntes, de lød interessante. Nu tror jeg imidlertid, jeg vælger nogle andre historiske romaner at kaste mig over i stedet.

  SvarSlet
 2. God jagt på de historiske romaner. Jeg håber, du finder nogle, der er interessante.

  SvarSlet
 3. Jeg har købt og læst alle bøgerne - hvis man ikke har fulgt med fra starten, kan jeg godt forstå at det kan virke uoverskueligt at gå i gang med dem.
  - men en god serie!

  SvarSlet
 4. Hej Pernille

  Dejligt at høre, at du syntes godt om serien.

  SvarSlet
 5. Jeg har læst de første 13 bøger, og synes de er gode. Jeg undrer mig bare over at jeg ikke kan få lov til at melde mig ind i klubben, og få de sidste tilsendt efterhånden som de udkom. Jeg var medlem da de første 4 udkom, og ville melde mig ind igen da jeg fandt ud af hvor besværlige de var at få fat i, men uden held. Derfor har jeg ikke læst de sidste bøger i serien.

  SvarSlet