mandag den 28. februar 2011

Opsamling på februars udfordring

Så har vi nået den sidste dag i februar og dermed er det tid til, at gøre status over februar måneds bogudfordring. Udfordringen i februar var novellesamlinger, et område bogklubben ikke har haft det store kendskab til og derfor har glædet sig til at læse.

Bogklubbens medlemmer fik læst følgende novellesamling(er) - vi skriver mere om novellesamlingerne i marts måned.

Kathrine: Min plan var at læse Chimamanda Ngozi Adichie: Det du har om halsen, hvilket jeg også fik klaret. Men derudover blev det også til radiator af Jan Sonnegaard, Efter skælvet af Haruki Murakami og Bavian af Naja Marie Aidt.

Mona: Jeg fik læst Bavian af Naja Marie Aidt. En bog, som jeg længe har overvejet at få læst - og så er det jo godt med en udfordring, der "tvinger" en til at hive den af hylden. ;)

Rikke: Jeg var hjemme hos min mor og hente inspiration, så det blev til "Vi elsker mere" af Christian Kampmann.

Anette: Jeg har længe gerne ville læse Naja Marie Aidt's novellesamling Bavian, så den læste jeg her til februars udfordring.

Hvad har I læst til bogudfordringen i februar?

I kan enten skrive en kommentar på det her indlæg eller sende en mail til bogklubbenmener@hotmail.com. Har I ikke en blog er det muligt at kommentere anonymt på indlægget, bare husk at skrive jeres navn så vi kan få rettet den rigtige tæller.

Udfra de kommentarer der kommer på indlægget eller via mail vil vi få opdateret tælleren ud for hver enkelt deltager. Uanset om I har læst en novellesamling eller ej, vil vi gerne høre fra jer inden den 5. marts, hvorefter vi vil opdatere tælleren.

I morgen vil der komme et inspirationsindlæg for marts måneds udfordring.

28 kommentarer:

 1. Jeg har læst et mesterværk, nemlig Raymond Carvers "Her hvor jeg ringer fra".
  Du kan læse, hvad jeg syntes om den på:
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/02/raymond-carver-her-hvor-jeg-ringer-fra.html

  SvarSlet
 2. Jeg har læst Peter Mouritzens Muskler og andre noveller. I kan læse om den på min blog under boganmeldelser.

  SvarSlet
 3. Jeg læste 'Start uret' af Benjamin Rosenbaum, da jeg havde læst en positiv anmeldelse af den. Desværre havde jeg slet ikke samme oplevelse af novellesamlingen: http://denlillebogblog.blogspot.com/2011/02/start-uret.html

  SvarSlet
 4. Jeg læste Carson Mccullers 'The ballad og the sad café, and other stories' den var god, ikke ekseptionel, men så god at den godt kan anbefales til andre.
  Især i the ballad of the sad café, kommer den lidt mystiske stemning godt frem, det gør den sådan set også i de andre historier, de er bare, efter min mening, lidt for korte.

  SvarSlet
 5. Hold da op, jeg kommer jo nærmest til at føle mig helt udenfor på tirsdag, når jeg ikke har læst "Bsvian".;o)

  Jeg har læst Danny Wattin´s "Storbysagaer".:o)

  SvarSlet
 6. Jeg fik læst Dennis Jürgensens "Dødens mange facetter" og en anmeldelse af den kan ses her: http://hymsensboganmeldelser.blogspot.com/2011/02/ddens-mange-facetter-dennis-jurgensen.html

  Jeg startede også på "Efter solnedgang" af Stephen King, men den var slet ikke spændende nok til at holde min interesse fanget. Desværre.

  SvarSlet
 7. Jeg har læst Guldagers København - jeg er ikke så meget til noveller, men den her passede størrelsesmæssigt ind i denne måneds læseprogram.

  SvarSlet
 8. Jeg har været rigtig flittig, læst hele tre samlinger. Mit opsamlingsindlæg kan findes her:

  http://djskrimiblog.blogspot.com/2011/02/bogudfordringen-februars-noveller.html

  SvarSlet
 9. Som Michael har jeg læst Raymond Carver: Her hvor jeg ringer fra. Jeg er enig i, at den er fantastisk velskrevet, men den var ingen fornøjelse at læse. Jeg har skrevet om bogen her.

  SvarSlet
 10. Jeg har læst "Imod en anden ro" af Merete Pryds Helle, "En Landsbydegns Dagbog og andre Noveller af Steen Steensen Blicher, og er gået i gang med "Det du har om halsen" af Chimamanda Ngozi Adichie, men er endnu ikke færdig med den.

  SvarSlet
 11. Jeg læste novellesamlingen: Hvad taler vi om når vi taler om kærlighed? af Raymond Carves

  SvarSlet
 12. Jeg har læst Chimamanda Ngozi Adichie: Det du har om halsen - var temlig glad for den. Mere specifik beskrivelse rammer bloggen en af de nærmeste dage!

  SvarSlet
 13. Jeg har læst Bavian. Ikke så originalt et valg, ser jeg nu :)

  SvarSlet
 14. Bavian - da den stod i reolen og længe havde været på min "skal-læse-liste"!

  SvarSlet
 15. Jeg havde egentlig planlagt at læse "Vintereventyr" af Karen Blixen, men fik mere lyst til at læse "Bavian"... Blev ret positivt overrasket :-) En rigtig dygtig forfatter...

  SvarSlet
 16. Jeg fik læst Gribbe dræber ikke af Bodil Sangill. Meget fine historier om livet og skæbnen, hvor jeg må indrømme at 2 af novellerne efterlod et virkelig godt indtryk.
  En positiv overraskelse at læse noveller, vil jeg gerne indrømme, så tak for februars udfordring!

  SvarSlet
 17. Jeg har læst 'Mit kvarter' af Laila Ingrid Rasmussen. Noveller, der som omdrejningspunkt har Christianshavn.

  SvarSlet
 18. Jeg har læst "Le Ruban Moucheté" (det plettede bånd) af Sir Arthur Conan Doyle.
  4 noveller om Sherlock holmes.

  SvarSlet
 19. Havde faktisk sat mig for at læse "Bavian" men den var meget længe om at blive hentet hjem til mit bibliotek, trods at den bare skulle sendes fra et i nabobyen (hvor den altså var hjemme), så valgte istedet "radiator" af Jan Sonnergaard.

  SvarSlet
 20. Jeg har læst Bavian af Naja og Revolution af Jakob Ejersbo. :) Har fundet ud af at jeg faktisk godt kan lide at læse novellesamlinger.. Og det er jo lækkert når man opdager noget nyt..!

  SvarSlet
 21. Jeg har læst "Skæbner Undervejs" af Maeve Binchy.

  SvarSlet
 22. Jeg må jo så indrømme at have fejlet denne måneds udfordring. Jeg har holdt barnedåb for min lille søn og har også 1000 andre gode undskyldninger, men sandheden er nok at jeg ikke er meget for noveller.

  SvarSlet
 23. Jeg er en af dem der også har læst "Bavian" af Naja Maria Aidt. Jeg slugte den, og er nu opsat på at læse flere novellesamlinger, noget jeg ellers ikke rigtig har gjort i før.

  SvarSlet
 24. Jeg har læst Everything's eventual (kan ikke lige huske den danske titel da jeg læste den på engelsk) af Stephen King. Det er en fantasisk lille novelle samling som varmt kan anbefales :)

  SvarSlet
 25. Til denne måneds udfordring har jeg læse Naja maria Aidt; Bavian og Bo Green Jensen; Livsstykker. Skønne noveller =) Glæder mig til kaste mig over kvinderne i den kommende tid =)

  SvarSlet
 26. Jeg har læst 'Beethoven var en sekstendedel sort og andre fortællinger' af Sydafrikas grand old lady, Nadine Gordimer. En anmneldelse vil snart kunne ses på min blog: http://evigundren.wordpress.com og på www.bogrummet.dk.
  Læs også gerne mit blogindlæg på Litteratursiden.dk om noveller: http://www.litteratursiden.dk/node/91785

  SvarSlet
 27. Jeg har langt om længe fået taget mig sammen til at grifle lidt om februars bog.

  Jeg er ikke den store fan af noveller og udfordringen i februar fik desværre ikke ændret mit syn, havde jeg eller håbet på.
  Jeg læste "De 10 bud" - en antologi af samme antal danske forfattere.
  Jeg har skrevet lidt om det på min blog.

  http://jordforbindelsen.com/?p=1425

  SvarSlet
 28. Ups - jeg er bagud :-(
  Men jeg fik mig da kæmpet igennem Bavian. Jeg er ikke vild med noveller, og jeg ved faktisk ikke helt hvorfor. Måske fordi jeg slet ikke synes at jeg får nok at vide i de små historier. Til gengæld har jeg diskuteret rigtig meget med min datter, som læser rigtig mange noveller. Hun går i gymnasiet, og pensum består jo langt hen ad vejen af noveller, som skal læses og analyseres.
  Jeg vil nok forsøge at læse flere novellesamlinger i fremtiden.
  Der kan læses lidt mere om hvad jeg synes om Bavian på min blog - havehuset.wordpress.com

  SvarSlet