fredag den 12. november 2010

København læser: Litteraturquiz på Københavns Rådhus

I denne uge præger litteraturfestivalen København Læser og BogForum bybilledet i København. Festivalen sætter også sit præg på Bogklubben Mener, hvor vi igennem denne uge og næste uge, vil fortælle om vores oplevelser på festivalen.

Onsdag aften var Kathrine, Mona og Rikke til litteraturquiz på Københavns Rådhus. Dagen før vi skulle af sted opdagede vi på hjemmesiden at målgruppen for arrangementet var "Unge" og flere i gruppen blev lidt bange for om det hele handlede om Twilight og at vi ville blive "de gamle" til quizzen. Det kan man roligt sige at vi ikke blev! Ud over os var der 4 andre mennesker der var mødt op, udover arrangørerne og bibliotikaren på Københavns Rådhusbibliotek, og vi var var klart i den yngre halvdel af deltagerne.

Københavns Rådhus Bibliotek

Konceptet ved quizzen var at man kom, betalte en 20er for at være med og så var der ellers spørgsmål. Der var 4 runder med 10 spørgsmål i hver runde.
Første runde var "Kærlighed og København" som blandt andet handlede om Barndommens gade og Romeo og Julie.
Anden runde var en billedrunde hvor vi fik 10 billeder på et stykke papir og skulle gætte forskellige ting ud fra dem, blandt andet var den originale forside fra Onkel Toms Hytte der, og så skulle man gætte at det var den bog.
Tredje runde var det mellem en musikrunde og "på afveje". I musikrunden blev der spillet forskellige stykker musik der havde en forbindelse til noget litteratur og så var der spørgsmål i relation til litteraturen. Et af de nemme spørgsmål kom da Celine Dions sang fra Titanic brølede ud af højtalerne. På afveje indeholdt blandt andet spørgsmål til en bog om kendte og halvkendte menneskers gemmesteder i København.
Fjerde runde var "Skæg og ballade" og var den runde hvor vi klarede os bedst. Her var både spørgsmål til Rasmus Klump, ordisk mytologi og forskellig børnelitteratur og det er åbenbart det bogklubben er stærkest i.
Efter flere af runderne var der en ølrunde hvor man kunne vinde en omgang til holdet, og sådan en vandt vi ved at vide (/gætte) hvornår første del af Ringenes Herre udkom på engelsk og på at vide cirka hvor mange bøger om Alfons Åberg der er udgivet.

Fra billedrunden, hvor vi ikke var så gode, men vi havde det sjovt!

Generelt syntes vi at spørgsmålene var rigtig svære og at niveauet var rigtig højt. Af de 3 deltagende hold var vi dem der klarede os dårligst, vi fik 17 ud af 40 mulige point, de andre hold fik 20 og 23. Men fordi der ikke var så mange deltagere som de havde forventet, var der præmier til alle, så vi vandt hver en bog. Undervejs snakkede vi om at quizzen var alt for svær til at vi ville deltage i noget lignende igen, men vi skiftede mening undervejs, for arrangementet var rigtig hyggeligt, og så havde det måske også noget at gøre med at vi lige pludselig fik lidt succes i en af runderne.

De 3 bøger vi vandt

Litteraturquizzen blev afholdt af to bibliotikarer der afholder litteraturquizzer en gang i mellem, der er arangementer igen 18 november, 23 november og 2 december.
Før quizzen startede optrådte Mads Mouritz med sange han har skrevet sammen med forfatteren Lone Hørslev.


Deltager du i nogle arrangementer på København Læser? Og har du lyst til at dele din oplevelse med os? Så skriv til os på bogklubbenmener@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar