søndag den 3. april 2011

Margit Sandemo: Sagaen om Isfolket

Jeg har nu afsluttet sagaen om Isfolket, og det er lidt vedmodigt at sidde her og vide, at der ikke er flere eventyr med Isfolket. Sagaen består af 47 bøger og mange spændende historier.

Sagaen handler naturligt nok om Isfolket. De kæmper mod deres onde stamfader Tengel, som de skal have besejret, så de kan slippe for hans forbandelser over slægten. Serien starter i slutningen af 1500-tallet og slutter i 1960. Det betyder, at jeg har fulgt rigtig mange spændende og interessante personer blandt Isfolket. I starten var det lidt svært for mig at skulle sige farvel til familiemedlemmerne, når de døde, og jeg har fældet en del tårer gennem bøgerne.

Det var lidt et tilfælde, at jeg købte den første bog Troldbunden i efteråret 2006, men den første bog fangede mig fuldstændigt, og jeg måtte bare læse mere om Isfolket og de spændende personligheder. Så siden har jeg troligt lånt bog efter bog på biblioteket, og samtidig er jeg igang med at bygge mit eget lille Isfolke-bibliotek op derhjemme.

Langt de fleste bøger har været rigtig spændende og indlevende, og i et utal af nætter har jeg lagt med hjertebanken og læst og læst, for jeg måtte bare vide, om det hele nu endte godt. Der har også været få bøger, der har været noget så kedelige, hvor det var en kamp at komme igennem, og hvor jeg tænkte, om jeg nu ville blive ved med at følge sagaen.

Men jeg er blevet ved gennem alle 47 bøger. Desværre synes jeg den sidste bog var lidt tam, da den ligeså meget handlede om forfatteren Margit Sandemo, som om Isfolket, så jeg fik ikke helt det farvel til Isfolket, som jeg havde troet.

Jeg glæder mig allerede til at genlæse serien, og til at komme ud på eventyr igen og opleve stor kærlighed og et helt utroligt familiesammenhold og masser af overnaturlige oplevelser.

10 kommentarer:

 1. Jeg har den første bog i serien stående på min hylde. Jeg er spændt på, om jeg bliver ligeså grebet af isfolket, når jeg får den læst.

  SvarSlet
 2. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den første bog, når du får den læst. God fornøjelse :)

  SvarSlet
 3. Bente Holmstrøm Nielsen22. april 2011 kl. 21.34

  Jeg har nu læst alle 47 bøger og føler et kæmpe savn, for det er rigtigt at man bliver helt afhængig af dem. Jeg har sagt til min familie at jeg ønsker mig alle bøgerne, for de kan læses igen og igen

  SvarSlet
 4. Bente, jeg er helt enig i at man kan blive helt afhængig af Sagaen om Isfolket. Jeg er også i gang med at samle serien.

  SvarSlet
 5. Hej er nu igang med bog nr. 13 og kan også blive helt grebet af dem :)
  fantastisk arbejde Margit har gjort her :)

  SvarSlet
 6. Det er min ynglingsserie. Jeg er igang med nr. 25 "Englen", men min ynglingskarakter har været Cecilie Meiden. "Venskab", var simpelthen min ynglingsbog, jeg har læst den 5 gange allerede, for hvis jeg ikke lige havde den næste bog i serien, så læste jeg mine ynglings igen. Jeg elsker sproget, og de dejlige karaktere. Dog var der en bog som tog mig omkring to uger at læse, fordi jeg synes den var kedelig. Det var den bog, om Heike, som levede i buret. Dog var den rigtig god, da jeg kom til slutningen. (-: Bogen "I jordens dyb", var altså også bare god. Noget dejligt romantisk! Mit hjerte bankede for hvert ord i bogen.. normalt tager bøgerne mig to dage at læse, men denne bog, blev læst på en aften. - Jeg var ikke i super humør, da jeg skulle i skole næste dag.

  SvarSlet
 7. Kig evt. her hvis der er nogen som kunne være interesserede i at læse hele samlingen til en billig penge.. ;)

  http://www.dba.dk/sagaen-om-isfolket-margit/id-80938680

  Mvh, Hans

  SvarSlet
 8. jeg hører lydbøger, og stor var min kuffelse da jeg kun kunne finde 4 Isfolk-bøger på lydbog. Nu er de alle ! udkommet på netlydbog, men virker lidt rodet med hvilken rækkefølge de opføres i - ikke alle er angivet med nr. så jeg savner meget et sted hvor jeg kan se de fortløbende titler og nr. nogen der ved hvor jeg skal søge...

  SvarSlet
 9. her er rækkefølgen
  Bøgerne i serien
  Titel Originaltitel
  1 Troldbunden Trollbunnet
  2 Heksejagten Heksejakten
  3 Plejedatteren Avgrunnen
  4 Arvingen Lengsel
  5 Venskab Dødssynden
  6 Den onde arv Den onde arven
  7 Nemesis Spøkelseslottet
  8 Mistænkt Bøddelens datter
  9 Rodløs Den ensomme
  10 Vinterstorm Vinterstorm
  11 Blodhævn Blodhevn
  12 Længsel Feber i blodet
  13 Satans Fodspor Satans fotspor
  14 Ridderen Den siste ridder
  15 Østenvind Vinden fra øst
  16 Alrunen Galgeblomsten
  17 Dødens Have Dødens have
  18 Bag Facaden Bak fasaden
  19 Dragens Tænder Dragens tenner
  20 Ravnens Vinger Ravnens vinger
  21 Djævlekløften (roman) Djevlekløften
  22 Dæmonen og jomfruen Demonen og jomfruen
  23 Ritualer (roman) Våroffer
  24 I jordens dyb I jordens dyp
  25 Englen Engel med svarte vinger
  26 Hemmeligheden Huset i Eldafjord
  27 Skandalen Skandalen
  28 Is og ild Is og ild
  29 Lucifers kærlighed Lucifers kjærlighet
  30 Brødrene Utysket
  31 Færgemanden Fergemannen
  32 Hungers Hunger
  33 Nattens dæmon Nattens demon
  34 Kvinden på stranden Kvinnen på stranden
  35 Fløjtespil Vandring i mørket
  36 Troldmåne Trollmåne
  37 Skrækkens by Skrekkens by
  38 Skjulte spor Skjulte spor
  39 Tavse stemmer Rop av stumme røster
  40 Fanget af tiden Fanget av tiden
  41 Dæmonens bjerg Demonenes fjell
  42 Stilhed før stormen Stille før stormen
  43 Et glimt af ømhed Et streif av ømhet
  44 Den onde dag Den onde dagen
  45 Legenden Legenden om Marco
  46 Det sorte vand Det svarte vannet
  47 Er der nogen derude? Er det noen der ute?
  Kategori:

  Sagaen om Isfolket

  SvarSlet
 10. Jeg håber virkelig i alle er klar over at det ikke er slut med isfolket. Vi møder dem igen i Lysets Rike, hvor vi får samlet sagaen om isfolket og heksemesteren i en super serie. Jeg læste dem på norsk for et par år siden og er nu startet på isfolket igen. Yndlings bøger!

  SvarSlet