lørdag den 2. april 2011

Bogudfordringen 2011 - April

Selvfølgelig skal vi ikke læse Anders And i April måneds bogudfordring. Fristelsen om at lave en lille aprilssnar var simpelthen for stor. Vi håber alle var med på spøgen - og ikke mindst er klar over at April måneds emne selvfølgelig er bøger fra 1800-tallet.

Og vi byder selvfølgelig også på lidt inspiration til hvad man kunne læse, men der er selvfølgelig frit valg på alle hylder, bare hylden er fra 1800-tallet.

Her er nogen af de forfattere og bøger som vi i bogklubben har snakket om at læse i april måned:

Brontë-søstrene (inspireret af at vi læste Stormfulde Højder i efteråret.
H. C. Andersen
Charles Dickens: Oliver Twist
Mark Twain: Tom Sawyer & Hyckleberry Finn
Alexander Dumas: The Three Musketeers
Jane Austen

Der er selvfølgelig mange andre muligheder end de her nævnte, så hvad har du tænkt dig at læse?

Den 30. april laver vi et opsamlingsindlæg, hvor vi vil fortælle hvad vi har læst, og hvor I kan fortælle hvad I fik læst.

Der er 55 deltagere i bogudfordringen men der er stadig plads til flere. Så har du ikke tilmeldt dig, kan du stadig nå det. Skriv enten en kommentar på dette indlæg eller send en mail til bogklubbenmener@hotmail.com. Du kan læse mere om udfordringen lige her: bogudfordringen 2011.

8 kommentarer:

 1. Jeg har tænkt mig at læse Alice i eventyrland, det har jeg gerne ville i lang tid og så er aprils emne jo oplagt :)

  SvarSlet
 2. Jo sørme jo! Jeg må hellere melde mig til. Jeg har en tendens til at køre lidt rundt i de samme genrer, så dette må kunne ruske op i mig. Jeg kunne godt bruge af få udvidet de litterære horisonter! Hvordan og hvad skal jeg gøre?

  SvarSlet
 3. Mine foreløbige ideer:
  Charles Dickens, Edwin Drood (1870)
  Mary Elizabeth Braddon, Lady Audley´s Secret (1862)

  Anbefaler i det hele taget Charles Dickens, f.eks. Vor fælles ven (spændende personer, både krimi og romantik)

  Eller hvad med Jane Austen? Hun er måske mest kendt for de ret romantiske historier som Emma & Stolthed og fordom, men hun har skrevet en ret sjov parodi på gothic horror: Mansfield Park fra 1814.

  SvarSlet
 4. Jeg tror, at jeg vil kaste mig mig over Gustav Wieds "Livsens Ondskab". Den opfylder lige præcis kriteriet ved at være fra 1899. Jeg har læst den, men det er ca. 25 år siden - og jeg både nød den og syntes det var synd for menneskene. Så vidt jeg husker, er TV-serien vand ved siden af bogens beske satire.
  MEN jeg læser sgu'fanden'satan'galeme også bogen "Carl Barks bedste" og I er selv ude om, at I får en grundig anmeldelse af den i slutningen af måneden, når I udnytter min velkendte dumhed og lader mig lokke i en aprilsnarfælde ... endda som den eneste.

  SvarSlet
 5. Og jeg hoppede i med begge ben :)syntes elelrs jeg havde spottet mange jokes i løbet af dagen :)
  Nå men jeg skal vist på biblioteket i den kommende uge. Er jo ikke lige en genre jeg har læste så meget af.. eller måske jeg skulle kaste mig over min datters H.C. Andersens samling... det vil tiden vise

  SvarSlet
 6. Det lyder som nogle gode bud på 1800-tals litteratur fra jer alle.

  Superhelten: Det er jo en dejlig klassiker! Lyder spændende!

  Thehuset: Du skal sådan set bare sige at du vil være med, så skriver vi dig på listen, og så skal du egentlig bare læse en bog indenfor udfordringen hver måned. Læs evt. mere her:
  http://bogklubben-mener.blogspot.com/p/bogudfordringen-2011.html

  Dorte H. : Det bliver helt sikkert Jane Austen fra min side. Og tak for tippet om Mansfield Park!

  Michael: Vi beklager, men det er da dejligt at vi har inspireret til en "anderledes" genre. ;) Jeg ser frem til din anmeldelse. :D

  Karina: Det er da bare dejligt at flere hoppede i. Hehe. Men det lyder til at bogudfordringen får åbnet lidt nye døre fordig i den kommende måned. Dejligt!

  SvarSlet
 7. Jeg vil helt sikkert gerne være med. Jeg har tjekket reolen herhjemme igennem og lander denne måned i noget R.L. Stevenson. Jeg tror nemlig jeg kombinerer det med højtlæsning for ungerne og så får de lært Skatteøen at kende :)

  SvarSlet
 8. Jeg tror jeg vil kaste mig over noget jane austen, har aldrig læst noget af hende, men har hørt mange sige at det er en "must read!" så regner med det bliver den jeg kaster mig over.

  SvarSlet