mandag den 3. januar 2011

Haruki Murakami: Norwegian Wood

Norwegian wood af og Haruki MurakamiJeg har tidligere udtalt mig yderst positiv om Sønden for grænsen og Vesten for solen af Murakami, som var mit første bekendtskab med Murakami. Jeg har siden glædet mig til at udfordre hans forfatterskab endnu mere og Norwegian Wood blev den næste.

Bogen handler om Toru Watanabe som høre Beatles sangen "Norwegian Wood" og straks sender tankerne tilbage til sin
 studietid i Tokyo. En historie om stor kærlighed og stor ensomhed.

Endnu engang formår Murakami at gøre noget, som jeg synes lyder som en ret kedelig historie, til en fantastisk læseoplevelse. En ret trist historie om en fyrs svære kærlighedsvalg bliver fortalt på en så fin og levende måde, at man som læser næsten kun kan forsvinde ind i den japanske kultur og bare sluge den ene sætning efter den anden.

Jeg har virkelig svært ved at anmelde Murakami fordi bøgerne er så fine og de får så mange følelser frem i mig, som jeg har virkelig svært ved at beskrive. Så I stedet vil jeg bare anbefale jer allesammen at udforske Murakamis forfatterskab - hvis I da ikke allerede har gjort det.

3 kommentarer:

 1. Hørt.

  Dog vil jeg mene at man godt kan sætte en sommerferie af til Trækopfuglen...(har faktisk 2 veninder, som er gået døde i den...uden jeg helt forstår hvorfor, men den er lang, ja).

  SvarSlet
 2. Lotte B: Det er da meget rart lige at høre, jeg har selv planlagt at den skal læses indenfor den nærmeste fremtid - og de andre har jeg ikke brug langtid på at læse fordi jeg ikke kan stoppe med at læse igen :D

  SvarSlet
 3. Jeg har læst flere af hans bøger, og er helt vild med hans univers - jeg var dog mindst begejstret for Norwegian Wood, ikke at den var dårlig, men de andre er bare efter min mening bedre.

  SvarSlet