onsdag den 5. januar 2011

Mit bogår 2010

På bogklubben mener har vi besluttet at kigge de læste bøger fra 2010 igennem, så vi kan give nogle af dem "en pris". For mit vedkommende var det faktisk ret nemt at beslutte hvilke(n) bog/bøger der skulle have de forskellige titler.


- Årets oplevelse
Jeg har læst mange gode bøger i 2010, men alligevel er det ikke svært at vælge den bedste. Okay de bedste. For der er to læseoplevelser som står værende de klart bedste. Det er Jordens Søjler af Ken Follett og Sønden for grænsen og vesten for solen af Murakami.

Jordens søjler er en meget gribende historie, som fik mig igennem mange følelser og da bogen var slut tænkte jeg "ikke allerede"! Det samme gjorde sig egentlig også gældende for Murakami, men hos ham er det mere sproget der fanger mig og dermed gør historien uforglemmelig.

- Årets bogklubsbog
Jeg synes vi læste mange gode bøger i 2010 og vi kom rundt om forskellige genere. Derfor har jeg ret svært ved at udvælge den bedste, men jeg er efter lange overvejelser endt med Ondskaben af Jan Guillou. En virkelig skrækkelig og tankevækkende bog at komme igen, jeg var flere gange ved at give op simpelthen fordi historien var for grusom. Jeg kom dog igennem den og jeg har ikke planer om at læse den igen. Det er dog alligevel en bog jeg vil anbefale andre at læse og derfor skal den have titlen som bedste bogklubsbog.

-Årets skuffelse
Pigebørn af Louia M. Alcott. Jeg havde glædet mig til at genlæse den, i stedet endte jeg med at kæmpe mig igennem bogen. Hvis det ikke var fordi det var en bogklubsbog var jeg aldrig kommet igennem den. Jeg havde ellers store planer om, at jeg også skulle læse toéren, men den plan blev hurtigt skippet igen.

-Årets overraskelse
Jeg er ikke stor fan af bøger ala Jane Austen, derfor var jeg heller ikke ovenud lykkelig for at bogklubben skulle læse stormfulde højder af Emily Brönte. Jeg må dog indrømme, at det endte med at være en skøn læseoplevelse - som ligefrem har givet mig mod på at læse noget mere Jane Austen.

-Årets mest tankevækkende bog
Uden tvivl Mit smukke genom af Lone Frank. Den fik mig virkelig til at tænke og jeg er stadig ikke færdig med at bearbejde den. Bogen fik mig til at overveje min måde, at tænke som menneske og om mennesket. Utrolig nok og så lærte jeg en masse nyt om menneskets genetik.

1 kommentar:

  1. Jeg har klaret januar-udfordringen: en krimi fra før 2000. (Margaret Allingham, En morder lukkes ind). Skal jeg skrive det andre steder end her?

    http://djskrimiblog.blogspot.com/2011/01/margery-allingham-hide-my-eyes-1958.html

    SvarSlet