onsdag den 28. september 2011

Kim Jørgensen: Den røde boomerang

Bogklubben Mener har fået bogen Den røde boomerang til anmeldelse af forfatteren Kim Jørgensen.

Den røde boomerang er en krimi der tager udgangspunkt i et møde mellem to personer på en iskold vinteraften. Mødet bliver fatalt for begge, og gennem bogen bliver læseren præsenteret for baggrunden for dette møde, hvad der ligger bag, og hvor mange personer, der reelt er indvolveret i hændelserne forud dette møde.

Persongalleriet i bogen er stort og broget. For hver enkelt person bliver læseren indført i personens fortid. I flere tilfælde virker dette overflødigt, og der er også flere personer i bogen, der virker overflødige for handlingen i bogen. Fx får vi en baggrundsviden om politibetjenten, der er på sagen, og dette er helt overflødigt for handlingen. Og vi får også en del oplysninger om avisbuddet, der heller ikke har nogen betydning for historien.

Ligeledes er der mange detaljerede beskrivelser af begivenheder, steder og andet. I nogle tilfælde er det godt for at beskrive en stemning, men i flere tilfælde i bogen virker det også overflødigt og forstyrrende for historien.

Forfatteren har bogen igennem forsøgt at bevare spændingen for, hvad der er sket, og hvem gerningsmanden er. Dog stod det hurtigt klart for os, hvem gerningsmanden er, og dermed havde vi gennemskuet en del af plottet. Og forsøget på at bevare spændingen og holde læseren fanget mislykkedes også lidt, da de spændende ting, der blev lagt op til aldrig skete, og der var mange løse ender i bogen.

Blev bogen strammet op både med mængden af hændelser og personer, kunne det blive til en god og spændende bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar