fredag den 1. juli 2011

Bogudfordringen - juli 2011

Juli måned og sommeren er over os. Juli måned byder på en bogudfordring, der helt sikkert også bliver en udfordring for os bag Bogklubben Mener; nemlig skuespil.

Til dette indlæg startede vi med at søge i vores hukommelse - hvilket skuespil og drama havde vi været "udsat" for i vores folkeskole- og gymnasietid. Vi kom frem til denne liste:

William Shakespeare
Henrik Ibsen
Ludvig Holberg
Oehlenschläger

Derefter søgte vi ud i vores netværk, der arbejder med teater til hverdag - på både teoretiske og praktiske plan. For der skulle også gerne dukke noget nyere skuespil og drama op i dette indlæg. Derefter kunne tilføje følgende dramatikere til listen:

Arne Ibsen (hvor "Himmerig, en skizofren komedie" fra 1992 skulle være anbefalesværdig!)
Line knutzon
Thorbjørn Krebse
Joachim Rode
Howard Barker
Sarah Kane (og her kan anbefales "4.48 Psykose")
Heiner Müller


Men ellers har bibliotekerne gerne hele afdelinger med drama og skuespil, så måske kan man bruge denne måneds bogudfordring til at gå på jagt mellem bibliotekernes hylder. Om I vælger komedie, drama eller andet bestemmer vi ikke, men for at sætte lidt rammer for denne bogudfordring, så er det værd at understrege at vi ikke skal læse en bog, der sidenhen har dannet plot for en film, teaterstykke eller lignende. Det skal været noget, der fra starten er skrevet som drama/skuespil, og dermed også sat op som et skuespil med forklaring af set-up, replikker m.m.. Der er en lille forskel. :)

Hvad har DU tænkt dig at begive dig ud i juli måneds bogudfordring? Del med os i kommentarfeltet. Som altid afslutter vi måneden med et opsamlingsindlæg, hvor vi fra Bogklubben Mener vil fortælle hvad vi har læst i juli måned, og hvor vi håber I vil dele jeres læseoplevelse med os! :)


Der er nu 62 deltager i bogudfordringen, men der er stadig plads til flere. Så har du ikke tilmeldt dig, kan du stadig nå det. Skriv enten en kommentar til dette indlæg eller send en e-mail til bogklubbenmener@hotmail.com. Du kan læse mere om bogudfordringen lige her.

2 kommentarer:

  1. Jeg tror, jeg kaster mig over Ibsen, selvom Shakespeare også er fristende. Men flere venner har anbefalet Ibsen, så det bliver det nok :-)

    SvarSlet
  2. Jeg kaster mig over Shakespeares Hamlet :)

    SvarSlet