torsdag den 30. juni 2011

Opsamling på bogudfordringen.

Nu er juni måned gået og det er tid til at få samlet op på bogudfordringen i denne måned. Udfordringen bød jo på en forfatter fra andre kontinenter end Europa og Nordamerika.

En ret bred udfordring, men alligevel en smule svær da de fleste fra bogklubben primært læser europæiske og nordamerikanske forfattere, men endnu en gang glædede vi os selvfølgelig til at udvide vores horisont en smule.

Bogklubben har læst følgende bøger

Rikke
Jeg har læst En helt almindelig mand af Paul Rusesabagina. Under folkedrabet i Rwanda lykkedes det ham at redde over 1000 mennesker på sit hotel. Meget rørende læsning! Og havde du ikke gættet det, så er det en bog af en afrikansk forfatter.

Anette
Jeg har læst Arundhati Roy's The God of Small Things. Arundhati Roy er en indisk forfatter. Bogen var fantastisk. Handling, sproget og det hele gik op i en højere enhed. Som sådan er det ikke nyt for mig at læse bøger af forfattere fra andre kontinenter end Europa og Nordamerika, men det var et godt spark til at få læst denne bog.

Mona
Efter anbefalinger fra flere, men især Kathrine, brugte jeg Juni måneds bogudfordring på at få læst noget af Haruki Murakami. Helt præcis læste jeg Sønden for grænsen Vesten for solen. En fin bog, men jeg er desværre ikke blevet så bjergtaget af Murakami som jeg havde forventet.

Kathrine
Eftersom jeg er stor fan af Murakami besluttede jeg at jeg vil læse endnu en japansk forfatter. Efter flere anbefalinger faldt valget på Min fjerne barndomsby af Jiro Taniqushi. En bog som slet slet ikke var hvad jeg forventede, da det faktisk var manga. Men jeg tog udfordringen op og historien var faktisk rigtigt god. Derudover besluttede jeg at udforske sydamerika og læste derfor 100 års ensomhed af Grabriel Garcia Márquez. En bog som jeg ikke helt ved hvad jeg skal mene om. 

Hvad har I læst i juni? På baggrund af jeres tilbage meldinger vil vi opdatere jeres tæller. Vi glæder os til at høre hvad I har læst.

19 kommentarer:

 1. Jeg har fået læst Drageløberen af Khaled Hosseini. Fantastisk bog, som længe har stået og samlet støv på reolen. Og det forstår jeg da slet ikke nu :)
  Jeg valgte den til månedens udfordring, fordi jeg som udgangspunkt regnede ham som en forfatter fra Afghanistan. Jeg er dog kommet i tvivl, om den kan tælles med, da han måske efterhånden mere er blevet en amerikansk forfatter.... Hmmmm?

  SvarSlet
 2. Jeg har læst Kafka on the Shore af Murakami. Er så glad for jeg endelig kom i gang med hans forfatterskab!

  SvarSlet
 3. Jeg kastede mig over Aravind Adigas 'Den hvide tiger', som var en kæmpe fornøjelse :)

  SvarSlet
 4. Jeg fik læst en smule Trudy Canavan :)

  SvarSlet
 5. Her blev 'Sultens vej' af Ben Okri læst. Det er første gang jeg læser en bog af en afrikansk forfatter, og det var spændende at prøve. Dog må jeg indrømme, at havde det ikke været for bogudfordringen havde jeg nok lagt bogen fra mig igen efter de første par sider. Genren er magisk realisme, og for mig blev det et irritationsmoment at det var svært at skelne, hvad der rent faktisk skete i den virkeklige verden fra det, der foregik i en drømmeverden. Det blev heldigvis bedre i løbet af bogen, men for min skyld måtte der godt have været mindre 'magisk' og mere 'realisme'.. Det havde handlingen godt kunnet bære..

  SvarSlet
 6. Jeg læste Efter skælvet samt Sønden for grænsen og vesten for solen af Haruki Murakami - desværre ikke helt den oplevelse, jeg havde forventet. Regner dog med at læse en af hans store succeser på et senere tidspunkt.

  SvarSlet
 7. Jeg valgte at rådføre mig med min lokale boghandler, og endte med "Kinas døtre" skrevet af den kinesiske radiovært "Xinran".

  Bogen er fyldt med fortællinger om de skæbner, som Xinran har mødt gennem sin karriere på radioen.

  Læs evt. hele min anmeldelse af bogen her: http://sequencedk.blogspot.com/2011/07/lsehesten-kinas-dtre-af-xinran.html

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Jeg har læst den mongolske forfatter Galsan Tschinag eller Чинаагийн Галсан, som er et pseudonym for Irgit Shynykbai-oglu Dshurukuwa.
  Og jeg har læst hans bog "En tuvinsk historie og nye fortællinger".
  Det er rigtig godt, men jeg har af en eller anden grund svært ved at skrive en anmeldelse af den på min egen blog Bogbrokken...

  SvarSlet
 10. Jeg har læst 'I haven't dreamed of flying for a while' af Taichi Yamada. Wau! Jeg skal klart finde mere. Havde lyst til læse japansk og lidt i stil med Murakami - og det gav bogen mig til fulde! Anbefaling herfra...

  SvarSlet
 11. Jeg synes det var en rigtig god udfordring i denne måned. Selvom jeg kun fik læst to bøger i kategorien, var det spændende at 'snuse' sig frem til dem. Og der er helt sikkert flere forfatterskaber jeg skal have udforsket - når jeg får tid!
  Jeg læste i øvrigt Tahar Ben Jelloune: Min Mor (fra Marroko) og Frida Kahlo: Dagbog (Mexico). Begge helt fantastisk gode bøger. Særligt Frida Kahlo - en smuk bog, der er helt fyldt med tegninger og malerier også =)

  SvarSlet
 12. Jeg var lidt doven og læste Marjane Sartrapis "Persepolis", fordi det er en grafisk roman, og derfor ikke tager så lang tid at læse. Den var rigtig god og fortjente egentlig lidt mere tid og omsorg end jeg gav den.

  SvarSlet
 13. Ups, jeg har været væk i tre dage og var lige ved at glemme at melde tilbage. Jeg har læst den indiske krimi "Witness the Night" af Kishwar Desai. Et perfekt valg til månedens udfordring, fordi bogen giver et spændende (og provokerende) indblik i indiske kvinders livsvilkår: http://djskrimiblog.wordpress.com/2011/06/28/kishwar-desai-witness-the-night-2010/

  SvarSlet
 14. Jeg har læst "Efter skælvet" af Haruki Murakami... Havde egentlig også planlagt et par andre bøger, men eksamenslæsningen fyldte for meget.

  SvarSlet
 15. Jeg har læst "Efter skælvet" af Haruki Murakami, og så genlæst Isabel Allendes "Åndernes Hus".

  SvarSlet
 16. Jeg fik læst "Bjergene er mere end en umådelig stor grøn slette" af Omar Cabezas, som er hans erindringer om livet som guerrillasoldat i Nicaragua i 70'erne. Et godt indblik i den tids politiske udvikling, men nok sjovest hvis man kender lidt til landet (hvad jeg gør).

  SvarSlet
 17. Jeg har totalt misset opdateringsindlægget - da jeg hver gang forgæves kigger efter det under listen af måneder :-) Men nu blev mystikken for stor, da vi er den 10. i måneden - og jeg fandt det så!

  I juni fik jeg læst 4 bøger fra andre kontinenter - ikke overraskende er de tre afrikanske forfattere, som jeg jo er temmelig begejstret for; og desuden var jeg i Afrika i to af månedens uger.

  Den første var endda en Prix Goncourt - Tre stærke kvinder af Marie NDiaye; men jeg var ikke imponeret. Bedre var det med den første roman af nigerianske Chimamanda Ngozi Adichie, som var en rørende smuk fortælling.

  Jeg nåede endnu en Murakami - kun min anden; men det var en fantastisk selvbiografisk bog - Norwegian Wood.

  Endelig måtte jeg købe mig til flere bøger i Senegal, og uden at vide det tog jeg en lokal klassiker fra 1950'erne - En af Afrikas sønner.

  Så udfordringen endte langt bedre end den startede heldigvis!

  SvarSlet
 18. Håber jeg kan nå at melde tilbage nu selv om det er lidt sent(har været uden net grundet ferie)
  Jeg har fået genlæst isebel allendes åndernes hus :)

  SvarSlet
 19. Jeg har læst Luka og livets ild af Salman Rushdie, læs min anbefaling på Litteratursiden og min blog
  http://www.litteratursiden.dk/anbefalinger/luka-og-livets-ild-af-salman-rushdie
  http://boegerneslabyrint.wordpress.com/2011/06/13/luka-og-livets-ild/
  vh
  Marit

  SvarSlet