søndag den 13. marts 2011

Bogklubben har fødselsdag!

I dag har bogklubben 3 års jubilæum! Det er lige nøjagtigt tre år siden i dag, at vi havde det første bogklubsmøde.

Dengang var vi otte, i dag er vi fem tilbage i klubben. Da vi startede, havde vi en liste med forskellige emner om bogen, som vi skulle tale om for hver bog. Det var bl.a. hovedpersonens udvikling og metaforer. Efter et års tid gik vi bort fra den meget skoleagtige tilgang til bøgerne, og nu er det meget forskelligt, hvad diskuterer om bogen, og hvor meget vi i det hele taget taler om de forskellige bøger.

Den allerførste bog vi læste, var Jysk Fitness af Robert Zola Christensen. Hvad bogen egentligt handler om, kan vi ikke så godt huske længere, men der var bl.a. noget med nogle køer og en københavner, der flytter til Jylland. Til gengæld står diskussionerne som vi havde på baggrund af bogen, helt klare i vores erindring. Vi 8, der troppede op til bogklubbens første møde var nemlig en blanding af jyder, som er tilflyttere til København samt et par stykker, der er født og opvokset i og omkring København. Og denne kombination af mennesker sat sammen med bogens tema affødte mange forskellige diskussioner om jyder vs. Københavnere. Og det var en god måde at lære hinanden bedre at kende på - bølgerne gik ihvertfald til tider højt. ;)

Og lært hinanden godt at kende det har vi efterhånden. På de tre år, der er gået er vi blevet veninder - som tilfældigvis har bøger som fælles interesse og som hver måned mødes over en diskussion om en bog. Ingen af os havde vist regnet med at det skulle udvikle sig så meget, men på tre år er gået fra at være en flok fremmede til en fast venindegruppe, hvor 4 af os endda har denne blog sammen, som også afføder en masse rart - f.eks. at dele interessen for bøger med endnu flere!

Iøvrigt finder vi stadig forskelle mellem jyder og københavnere - vi er tre oprindelige jyder og 2, der er født og opvokset i københavnsområdet - og vi kan stadig opdage forskelle mellem os, som vi kun kan tillægge de forskellige geografiske baggrunde. ;)

5 kommentarer:

 1. Tillykke med fødselsdagen!

  Og det kunne jo have været sjovt at følge jeres oprindelige jyde-diskussion.

  Dorte; stolt jyde og forhenværende kopasser.

  SvarSlet
 2. Tillykke - det er da ret sejt gået :-)
  Håber I fortsætter lang tid endnu og får mange gode bogoplevelser sammen :-)

  SvarSlet
 3. Tillykke med fødselsdagen :-)

  SvarSlet
 4. Ha ha, hvor er det godt at i lavede det her indlæg - ellers havde jeg helt glemt vores fødselsdag!:o)

  SvarSlet
 5. Tak for lykønskningerne!

  Vi håber bestemt også at blive ved med at have boglubben i lang tid endnu.

  SvarSlet