mandag den 2. januar 2012

Opsamlingsindlæg december

Der gik vidst juleferie i den, så vi fik glemt opsamlingsindlægget for december, men her er det! I december var udfordringen at læse en bog udgivet i 2011, i bogklubben valgte vi at læse følgende:

Anette:
Jeg læste Helle Helle: dette burde skrives i nutid. Bogen var rigtig god og levede fuldt op til mine forventninger til bogen.

Kathrine: Jeg gik lidt amok i at læse i December, og flere af de læste passer faktisk ind i bogudfordringen for måneden. Så I får dem lige allesammen.

Jeg startede med at læse Ukulele Jam af Alen Meskovic efter inspiration fra Superhelten, som læste den til en tidligere udfordring og roste den meget. Jeg kan kun give hende ret, den var rigtig god.

Derudover har jeg læst de to novellesamlinger Begyndelsen og Slutningen af Steen Kaalø og Nu tuder jeg igen af Jacob Berner. Hvis ikke ligefrem to novellesamlinger som jeg var i målgruppen til, og jeg synes faktisk også de var rigtig dårlige.

Endvidere fik jeg også læst to af mine julegaver, de to nyeste krimier af Liza Marklund og Sara Blædel. Henholdsvis Sort hvid og De glemte piger. Begge bøger var fine, men nok mest fordi jeg godt kan lide at følge Annika Bengtson og Louise Rick. For ellers ville jeg nok ikke anbefale folk at læse dem.

Der blev faktisk også plads til Patterson - Sort ko, hvid mælk af Kasper Syhler. En hurtigt læst og underholdende bog.

Rikke: Jeg har læst Man spørger da ikke om penge på facebook af Anne Deppe. Bogen er en beretning om hvordan Anne finansierede sin drømmeuddannelse, ved hjælp af en indsamling (og banken). Bogen er en samling af indlæg som Anne har skrevet på nettet. Jeg tænker stadig meget over det jeg har læst, og kunne godt overveje at genlæse den igen i 2012.

Hvad med jer, hvad har i valgt at læse i december?

11 kommentarer:

 1. Jeg fik læst 4 meget forskellige bøger fra 2011 - den mest imponerende grafisk og poetisk smukke moderne tegneserie Habibi, Ulla Terkelsens biografi og et par non-fiction-bøger... ikke uforglemmelige; men de to første var jeg meget begejstrede for!

  SvarSlet
 2. Sjovt det du skriver om Marklund og Blædel. Jeg har det på præcis samme måde. Glemte at afbestille Marklund i bogklubben og læste den her i december. Den var ok i julehyggen, men tænkte netop over at det mere var stemningen, genkendelsen og svenskheden der tiltrak mig end selve handlingen.

  SvarSlet
 3. jeg fik læst Siri Hustvedts 'The summer without men' - jeg var ikke synderligt begejstret, synes den var på et meget lavt niveau i forhold til resten af Hustvedt's forfatterskab.

  Fedt du kunne lide Ukulele-jam :)

  SvarSlet
 4. Jeg fik læst Ally Carter - Pigen uden navn. Den var okay, dejlig nem at læse i december :)

  SvarSlet
 5. Jeg tror da lige jeg fik løst årets sidste opgave - med fem bøger skrevet og udgivet i 2011 og tre udgivet på dansk i 2011, men skrevet på originalsproget tidligere:
  Jacob Berner Moe: Nu tuder jeg igen
  Tom Rachmann: De ufuldkomne (Opr. 2010)
  Alen Mešković: Ukulele-jam
  Bent Haller: Fuldmånen stille sejler
  Lene Kaaberbøl & Agnete Friis: Nattergalens død
  Yiyun Li: Gulddreng, smaragdpige (Opr. 2010)
  Philip Roth: Jeg blev gift med en kommunist (Opr. 1998)
  Jo Nesbø: Genfærd
  Anmeldelser kan ses på bogbrokken.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Jeg har ikke haft tid til at læse så meget i december, til gengæld har jeg hørt 'Hippie' af Peter Øvig-Knudsen, når jeg har kørt i Skodaen. Jeg mangler godt nok en lille-bitte smule, men det hører jeg i morgen, håber det er OK.
  Marit

  SvarSlet
 7. Den hvide krage af Marcus Sedgwick.

  SvarSlet
 8. Jeg brugte lidt af juleferien på at læse "carries dagbog 2" af Candace Bushnell.

  Ikke nogen stor litteratur oplevelse, men til gengæld god og let-læst underholdning.

  SvarSlet
 9. Jeg fik læst Sara Blædels "de glemte piger" :)

  Karina

  SvarSlet
 10. Jeg nåede lige akkurat også at få læst "Dette burde skrives i nutid".

  SvarSlet
 11. Jeg fik læst Abelone Koppels Herfra. Lidt selvbiografisk - og lidt uhyggelig på det personlige plan.

  SvarSlet