lørdag den 22. oktober 2011

Kaspar Colling Nielsen: Mount København

Jeg har læst Kaspar Colling Nielsens debutroman Mount København. Over en periode på 200 år bliver et 3,5 kilometer højt bjerg opført ved København, og naturligt nok udspiller handlingen sig ved, på og i bjerget. Mount København er en novellesamling, hvor man møder forskellige personer, for hvem bjerget har betydning, eller som har betydning for bjerget.

Selv om en del af handlingen egentlig virker urealistisk, er det lykkedes Kaspar at få det hele til at virke helt naturligt, og han har fået bjerget betydning for hele landet tydeliggjort, i det der flytter masser af fremmedarbejdere til landet.

Bjerget rummer mange muligheder, for eksempel opføres et astronomisk center, og selve bjerget tilfører Danmark flere nye klimazoner, for på toppen er der is året rundt, mens der er subtropiske egne længere ned af bjerget.

Mellem selve novellerne er der beskrevet fakta om bjerget, og de konsekvenser for klima, miljø og demografi, som bjerget har for København.

Jeg kunne rigtig godt lide sproget i bogen, det flyder rigtig godt, og bogen er desværre hurtigt læst.

3 kommentarer:

  1. Han er SÅ sej! Det er den vildeste bog, jeg har læst længe.

    SvarSlet
  2. Nu får jeg bare endnu mere lyst til at få den novellesamling læst, har jeg overvejet den længe :D

    SvarSlet
  3. "den vildeste bog" det er en god beskrivelse! Syntes simpelt hen det var så svært at skrive præcis hvor fantastisk jeg egentlig syntes at bogen var.

    SvarSlet