mandag den 20. december 2010

Hvor får du din inspiration?

Den anden dag sad jeg og bladrede i Weekendavisens tillæg "Bøger" i håb om at finde lidt inspiration til ny læsning. Om jeg fandt noget kan jeg ikke huske (men så gjorde jeg nok ikke...), men pludselig slog det mig, hvor jeg egentlig får inspiration til min læselyst?

Engang imellem får jeg bladret i avisernes bogtillæg, men ærlig talt så sker det ikke så ofte, som jeg gerne ville. I gamle dage tog jeg på biblioteket og fik inspiration til nye lån - mine besøg sker dog mere og mere sjældent. Desværre. Nu får jeg oftere min inspiration ved Føtexs bogudsalg - og igen, så kommer man til at køre i den samme rille som man altid gør. Desværre er flere og flere boghandler begyndt at efterligne supermarkedernes bogudsalg, så jeg ender altid med at stå ved bogbunker, hvor der ligger den samme type bøger som man altid læser - istedet for at afsøge hylderne for nye indspark.

Men oftest så får jeg min inspiration fra min omgangskreds, både familie og venner - herunder især de andre i bogklubben. Bogklubben i sig selv har jo fået mig til at læse andre bøger end jeg ellers ville, men vores bogsnakke giver os inspiration indimellem. Derudover har jeg både familie og venner, der ikke er sene til at give mig gode bogtips i den ene og anden genre.
Så den bedste inspiration til nye bøger får jeg oftest fra min omgangskreds - det eneste problem ved dette er at folk kender mig - og dermed også min bogsmag, så derfor kan man godt ryge i en rille, hvor folk gerne anbefaler den samme genre bøger til en. Derfor er jeg glad for at bogblogs-verdenen efterhånden udvider sig - for der sidder nogle folk, som gerne deler ud af alle deres bogtips - helt uden et forbehold om deres læsere mon nu læser denne genre i forvejen.

Hvor får du din inspiration fra? Måske kender du nogle bogblogs, hjemmesider eller lignende, som vi udover at finde inspiration, også kan putte i vores blogsrolls (ja, se der var faktisk en bagtanke ved dette indlæg ;) ) Og du må også gerne smide et link til din egen blog, hvis du er en af dem med en bogblog - som vi endnu ikke har opdaget! :)

14 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg finder inspiration meget som dig Mona, der hvor bøgerne er. Dvs. supermarkedet, boghandleren og loppemarkeder. Sidstnævnte er selvfølgelig mest ældre litteratur, men det er der jeg har fundet stort set alle mine klassikere..

  SvarSlet
 2. Jeg går stadig på biblioteket.
  Der er fred og ro og der dufter deeeeejligt af gamle bøger. - Så summer jeg rundt så længe det varer, og ender med at tage 7-10 bøger med hjem.
  (Og så får jeg læst de nyeste tøseblade (Woman, Bazar, osv), for dem har de nemlig også på bibliotekerne).:o)

  SvarSlet
 3. Jeg får min inspiration når jeg som bibliotekar sidder og køber bøger hver uge. Det er mere end rigeligt for hvad min reserveringsliste kan klare alligevel ;)

  SvarSlet
 4. Ligesom Marianne finder jeg også ny inspiration i mit arbejde som bibliotekar med ugentlige lister over nye bøger og læsning af anmeldelser.
  Og ved at abonnere på Politikens, Berlingskes og (i mindre grad) Informations bognyheder via Google Reader.
  Og så ikke mindst forskellige bogblogs. Her vil jeg især fremhæve Bogstavsamleren (indtil fornylig Sørens Bogblog), som spænder meget vidt og har givet mig gode tips om især lidt ældre ting, som bestemt ikke er dusinvarer på danske biblioteker - lige fra amerikanske pulpkrimier til grønlandsk science fiction fra 1931!
  Resultater af denne læsning kan ses på min egen blog Bogbrokken.

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hov jeg glemte helt Saxo's guide til kommende udgivelser, der er den bedste måde at holde sig på forkant nye bøger (så vidt jeg har opdaget...)
  Linket er:
  http://www.saxo.com/dk/guide/kommende-bogudgivelser.aspx

  SvarSlet
 7. Jeg læser også sommetider litteratursidens anbefalinger:

  http://www.litteratursiden.dk/anbefalinger/nyeste

  SvarSlet
 8. Jeg får inspiration mange steder fra, bogblogs som jeres, min store datter, venner, kolleger, aviser og radio. Jeg kan godt lide at blive udfordret i bøger som jeg ikke selv ville have valgt.
  Min datter har en god blogblog synes jeg: www.imangelafbedre.wordpress.dk

  SvarSlet
 9. Jeg kan anbefale bokhora.se
  Godt nok svensk, men virkelig god, underholdende og med opdateringer flere gange dagligt. Pigernes læsevaner er meget forskellige, så der er noget for næsten alle.

  SvarSlet
 10. Pt. får jeg meget inspiration fra de blogs jeg følger - herunder også litteratursiden.dk, hvis anbefalinger fik mig til at bestille en række bøger på biblioteket for nylig. Desuden er nyhedsbreve fra boghandler, gode tilbud hos butikker/supermarkeder og anbefalinger fra venner også inspirerende.

  SvarSlet
 11. Jeg får meget inspiration til bøger på forskellige bogblogs for tiden.

  Jeg holder også af at gå en tur på biblioteket og snuse rundt efter nye bøger at læse. Især bliver jeg tit fanget af diverse bogudstillinger/opsætninger.

  Og endelig så er mine kolleger, venner samt bogklubben god til at inspirere mig til nye bøger.

  SvarSlet
 12. blogs, biblioteket jeg arbejder på, browsen rundt i amazon og play.com, avisernes online bogsider, venner og sidst men absolut ikke mindst boghandlerne. Især Arnold Busck og Politikens Boghal.

  SvarSlet
 13. Jeg står nok også og får inspirationon dér hvor bøgerne er - dvs. i boghandlen - og rundt omkring på bogblogs (og almindelige blogs), fra venner - og så også fra blade. Især US Elle synes jeg kan ramme gode ameerianske forfattere, som ellers kan være lang tid om at blive kendt herhjemme (eller i det hele taget) - fx Gail Caldwell "Let's take the long way home". En bog, som jeg lige nu tuder over og er en smuk bog...anmeldt i US Elle (af alle steder... ;-))

  SvarSlet
 14. Jeg finder 90 % af mine nye bøger via britiske og amerikanske blogs. Det ses også tydeligt på min egen blog, som hen ad vejen er blevet næsten rent engelsk-sproglig, og hvor jeg læser og anmelder alt for få danske krimier.

  SvarSlet