torsdag den 30. december 2010

Bogudfordringen 2011 - januar

Om få dage starter 2011, og dermed er det startskuddet for Bogklubbens bogudfordring for 2011. Som vi beskrev tidligere, skal vi denne gang læse bøger indenfor 12 forskellige emner/temaer/genrer i løbet af året.

Vi ligger blødt ud i januar med temaet krimier, der er udgivet før 2000.

Bogklubbens medlemmer læser alle mange krimier. Det er især de meget nye krimiserier, som vi sluger råt, så derfor besluttede vi, at de ikke skulle omfattes i januars tema. Vi havde også lyst til at stifte bekendtskab til andre former for krimier, end dem vi normalt læser, så derfor har vi sat en grænse ved 2000.

Vi vil gerne give jer lidt inspiration til hvilke bøger, man kan læse i denne udfordring. Der er selvfølgelig frit valg på alle hylder indenfor krimier før 2000.

Her er nogle af de forfattere og bøger, som vi i bogklubben har talt om læse til januars krimiudfordring:


I slutningen af januar skriver vi et opsamlingsindlæg, hvor vi i bogklubben fortæller om, hvad vi har læst, og hvor I får mulighed for at fortælle om, hvilken bog I har læst.

Husk også vores indlæg fra i går om retningslinjerne for bogudfordringen 2011. Og har du endnu ikke tilmeldt dig udfordringen, kan du nå det endnu - bare send en mail til bogklubbenmener@hotmail.com eller skriv en kommentar til dette indlæg.

Rigtig god fornøjelse!
Hvad vil du læse i januar?

19 kommentarer:

 1. Jeg har en idé om, at jeg vil tage en af de ældre, klassiske hårdkogte krimier og er foreløbig endt med Cornell Woolrichs 'Bruden var i sort', skrevet i 1940.
  Ellers kan jeg varmt anbefale at søge inspiration til månedens opgave i Karsten Wind Meyhoffs bog 'Forbrydelsens elementer' fra 2010 om krimiens historie. Tæskegod bog!

  SvarSlet
 2. Lige et ekstra forslag: Forbrydelse og straf af Dostojevskij. Den ville jeg selv have valgt, hvis ikke jeg havde læst den i sommers. Har ikke lagt mig fast på, hvad jeg skal vælge i stedet, men ender muligvis med Leif Davidsen.

  SvarSlet
 3. Jeg ender på Mary Higgins Clark. Jeg er ikke udpræget krimi læser (faktisk slet ikke krimi læser) , men den jeg har valgt lød ok.

  SvarSlet
 4. Jeg har en rigtig gammel Margery Allingham på hylden. Den må jeg hellere få læst i januar.

  SvarSlet
 5. Det er nogle spændende bøger, I har fundet frem til krimiudfordringen i januar.

  SvarSlet
 6. Overvejer faktisk at genlæse Slangen i Sydney af Michael Larsen - eller Limes Billede (nu hvor I nævner Davidsen). Det er vel OK at genlæse? - kan jo ikke huske det hele fra for 2000 ;-)
  Alternativt tror jeg det bliver en af de norske krimidronninger, Karin Fossum. Hun var vel én af de første skandinaviske krimi-piger, hvilket jeg aldrig har dyrket...

  SvarSlet
 7. Jeg har lånt Dan Turéll og et par stykker fra mord-serien på biblioteket, men er overvejer også mange af jeres forslag. Og så vil jeg gerne anbefale Anders Bodelsen, han har skrevet nogle super bøger...

  SvarSlet
 8. Jeg har en stor stak fantasy og genfortllinger af gamle eventyr, som venter påa t blive læst. Det er nok det, jeg skal bruge min januar måned på.
  Fed udfordring i øvrigt!
  Og godt nytår!

  SvarSlet
 9. Lotte B: Selvfølgelig må du genlæse, det skal vi ikke bestemme.

  Tak for anbefalingen af Anders Bodelsen Theresa, ham havde vi da helt glemt.

  Tak for rosen Nikoline og også godt nytår til dig.

  SvarSlet
 10. Jeg vil gerne deltage, synes det lyder spændende.

  SvarSlet
 11. Det er dejligt, du også vil være med i udfordringen Trine. Jeg har tilføjet dig på siden over tilmeldte.

  SvarSlet
 12. Jeg vil også meget gerne være med. Jeg blev så inspireret af jeres udfordring, at jeg har brugt dagen til at læse Edgard Allan Poes 'Hemmelighedsfulde fortællinger' (publiceret i løbet af 1840'erne, dansk udg. 1941). Ser frem til et rigtig godt læseår! =) Venlig hilsen Louise L

  SvarSlet
 13. Jeg har taget Hitchcock´s "Travl dag på skafottet" ned af hylden - godt nok står der ikke udgivelsesår i, men jeg regner med at jeg er home free ift. 2000.;o)

  SvarSlet
 14. Louise L, dejligt at du også har lyst til at være med i vores udfordring. Du er blevet tilføjet på listen over tilmeldte.

  Charlotte, spændende bog, du har valgt dig.

  SvarSlet
 15. Jeg har kastet mig over en bog af Arne Dahl. Jeg er HELT på gyngende grund, når det gælder krimier, så det er min første :-) Spændende.

  SvarSlet
 16. Jeg deltager også meget gerne - lyder rigtig spændende :-)

  SvarSlet
 17. Det lyder spændende med Arne Dahl, Therese.

  Velkommen til i udfordringen Margrethe, du er blevet skrevet på listen.

  SvarSlet
 18. Sikke en skøn udfordring - jeg vil meget gerne være med! :)

  Har lige tygget mig igennem Hamilton-serien i december, så tror det bliver Henning Mankell's 'Mordere uden ansigt' fra 1991 som januar-bog :)

  SvarSlet
 19. Du er blevet tilføjet listen over tilmeldte i bogudfordringen Jennifer.

  SvarSlet