søndag den 26. december 2010

Gretelise Holm: Forhærdede tidselgemytter

Bogen præsenteres som en "minikrimi" - eller som kvinden i boden for C&K forlaget på Bogforum, hvor jeg købte bogen, sagde: "En lille julekrimi". Og jo, handlingen foregår da også i december, men ret meget jul er der ikke over den. Til gengæld er der et mord, lidt forelskelse, en masse mistænkte og mystiske personer i kredsen omkring kirken, hvor mordet er foregået - og en lidt traditionel "opdager" i form af Rolf Greve, som er hovedpersonen.

Mordet sker på præsten i en københavnsk kirke og lige efter mordet findes hjælpepræsten nær liget med mordvåbenet i hånden. Men spørgsmålet er om han er morderen - eller om det er en anden i kredsen omkring kirken. Og jo længere krimien skrider frem, jo større bliver kredsen af mistænkte. Ironisk nok.

Jeg er sådan lidt "både og" med krimien. Jeg har ikke noget egentlig dårligt at sige om den, men heller ikke noget egentlig godt. Det er en god lille krimi at læse, hvis man lige er i humør til en krimi - den har alle de ting en krimi skal indholde, men det er ikke en krimi, der gør at jeg kaster mig over Gretelise Holms forfatterskab. Sorry. (Jeg udelukker det dog ikke...måske bliver man overrasket?). Dog giver Gretelise Holm et rigtig godt indblik i en folkekirke, som indeholder så mange forskellige typer præster, som ikke kun er uenige om hvilket budskab de skal forkynde - men også hvordan det skal forkyndes.


4 kommentarer:

 1. Hej
  Grethelise Holm har skrevet mange dejlige krimier med samme hovedperson, jeg mener at hun er forfatter og bor på en lille ø og har en kæreste som først bor langt fra hende og siden sker der noget andet...... alle bøger kan varmt anbefales og er af normal størrelse. Hun er rigtig god til at beskrive mennesker omkring sig.
  kh lone.g

  SvarSlet
 2. Hej Lone.G.: Jamen, det kan da godt være at jeg skal give Gretelise Holm en chance alligevel og ikke dømme hende på en minikrimi. :)

  SvarSlet
 3. Jeg blev også lidt skuffet over den lille bog af hende, men det er jeg nu også blevet af de andre forfattere, som har lavet minibøger!
  Rigtig godt Nytår og mange gode bogoplevelser i det nye år.
  kh lone.g

  SvarSlet
 4. Lone G.: Det er første gang jeg prøver sådan en minikrimi, men godt at vide at der kan gemme sig mere end det man opdager i sådan en. :)
  Rigtig godt nytår. :)

  SvarSlet