tirsdag den 31. maj 2011

Opsamlingsindlæg fantasy

Nu er maj måned gået, og så er det tid til at samle op på bogudfordringen, som jo bød på genren fantasy.

Fantasy er en ret ukendt genre for bogklubben, og her vil vi fortælle, hvad vi har læst, og hvordan det er gået.

Rikke:
Jeg blev inspireret af Mona til at læse Harry Potter. Jeg havde egentlig tænkt mig at læse 7eren, da det er den eneste af dem jeg kun har fået læst på engelsk, og der derfor var en god mulighed for at få læst den på dansk. Men med eksamensperiode i maj ville den nok blive lidt for lang. I stedet genlæste jeg Harry Potter og De Vises Sten og har planer om at få læst resten af serien i sommerferien, lige som jeg gjorde da jeg var yngre og på ferie med mine forældre.

Mona:
Jeg startede i den nemme ende og hev fat i Harry Potter og De Vises Sten. Det er først indenfor det sidste halve år gået op for mig at Harry Potter er noget for mig - dog gennem filmene - og nu var det så bøgernes tur. 1. bog er læst og 2. bog er bestilt på biblioteket. Den får mig nok ikke til at læse mere fantasy - det har aldrig sagt mig det store - men lidt Harry Potter kan jeg godt snige ind i fremtiden. ;)

Kathrine:
Jeg har læst to fantasybøger, Krystalhjertet af Josefine Ottesen og The Magicians apprentice af Trudy Canavan. Bøgerne mindede på en måde om hinanden og var alligevel forskellige, de har dog begge givet mig interessen i at læse mere fantasy da det rent faktisk godt kan være spændende uden at være for meget og useriøst.

Anette:
Jeg har læst to fantasybøger, dels Stephen Kings Revolvermanden og Anne Rice's En vampyrs bekendelser. De to bøger var meget forskellige men to gode bud på, hvad fantasygenren kan byde på. Det har været spændende at komme lidt dybere ned i fantasyverdenen end Harry Potter og Ringenes Herre, som jeg tidligere har læst. Jeg har fået mod på at læse mere fantasy efter denne måneds udfordring.Hvad har I læst her i maj måned til bogudfordringen ? På baggrund af jeres tilbagemeldinger opdaterer vi jeres tællere i deltagerlisten for bogudfordringen. I bedes melde tilbage senest den 5. juni.

Har I lyst til at komme med en anmeldelse af fx jeres fantasybøger, eller noget andet I har læst, her på bloggen, så er I meget velkomne til at komme med en gæsteanmeldelse. Skriv en mail til os på bogklubbenmener@hotmail.com

22 kommentarer:

 1. Skammerens datter - Lene Kaaberbøl, ikke den bedste, måske lidt for teenage-agtig til min smag.

  SvarSlet
 2. Jeg fik læst alle David Eddings bøger..

  Frk. Hyms, der er vildt vred over ikke at kunne logge ind..

  SvarSlet
 3. Jeg elsker Harry Potter, og jeg er faktisk på jagt efter noget mere fantasy lige i øjeblikket. Jeg har læst hele serien om Mira (inkl. krystalhjertet) den var rigtig gode og fik mig til at starte på twilight. De to serier minder meget om hinanden :-)

  SvarSlet
 4. Jeg gik lidt amok og fik læst hele to trilogier: Josefine Ottesens Krystalhjerteserie (Dæmonernes Hvisken, Dronningens Tåre og Krystalhjertet) samt Trudi Canavans Age of the Five (Priestess og the White, Last of the Wilds og Voice of the Gods). I alt lidt over 4000 siders fantasy, men det fungerer altså bare virkelig godt som modvægt til alt for meget jordnær opgaveskrivning.....plus at det lidt var som at vende tilbage til teenageårene.

  SvarSlet
 5. Denne genre er ikke lige min favorit, så jeg valgte også en genlæsning, som jeg véd holder. Jeg læste Hobitten og den er jo altid god.

  SvarSlet
 6. Jeg valgte også den lette løsning - at genlæse Harry Potter og de vises sten. Dejligt gensyn :-)

  SvarSlet
 7. Også her blev Harry Potter and the philosopher's stone genlæst, denne gang på engelsk!

  SvarSlet
 8. Jeg fik læst Skammerens datter, Skammertegnet og Slangens gave af Lene Kaaberbøl. Blev positivt overrasket og gladere for bøgerne jo længere jeg kom. Har anmeldt dem på min blog...

  SvarSlet
 9. Denne genre er ikke umiddelbart noget for mig. Jeg havde på forhånd udvalgt et par bøger, som jeg ville benytte anledningen til at kaste mig over. Maj-måned viste sig dog at være relativt sløj på læsefronten og udfordringen måtte vige for andre gode læseoplevelser, så det blev kun til en enkelt genlæsning af - verdens bedste bog - Antoine De Saint-Exupéry: Den lille prins. Den må gå ind under denne genre, idet den da er intet mindre end fantastisk =)

  SvarSlet
 10. Jeg læste Blå Måne af Alyson Noel må vist betegnes som low fantasy, men den var faktisk meget god, så jeg er nok også nødt til at læse de andre i serien.
  Så kunne man lide Twilligt, så tror jeg også man vil kunne lide denne serie :-)

  SvarSlet
 11. Fantasy var til gengæld easy go for mig, for det er en af mine yndlingsgenrer :-)

  Jeg slog to fluer med ét smæk, da jeg benyttede lejligheden til at læse anden bog, The Novice, i Trudi Canavans serie om Sonea.

  SvarSlet
 12. Er normalt ikke til fantasy, men jeg nød nu alligevel Neil Gaimans fine børnebog Coraline:
  http://djskrimiblog.blogspot.com/2011/05/neil-gaiman-coraline-2002.html

  Anbefales for børn og barnlige sjæle.

  SvarSlet
 13. Jeg læste Stephen Kings Revolvermanden. Jeg er generelt glad for King - men noget mindre for Revolvermanden, og går ikke videre med Det mørke Tårn.

  SvarSlet
 14. Jeg nåede en del, og fik læst trilogien Assasin´s Apprentice, Royal Assassin og Assassin´s Quest af Robin Hobb, og derudover den sidste af Harry Potter-bøgerne.

  SvarSlet
 15. Jeg fik læst to bøger i fantasy-genren: "Exiles I: The Ruins of Ambrai" af Melanie Rawn og "From Dead to Worse" af Charlaine Harris.

  SvarSlet
 16. Er bestemt en kategori jeg har læst meget i. Denne gang fik jeg læst Stephenie meyers "Bree Tanners korte liv efter døden". samt Drake Akadamiet - Hemmenlige liv af Gabriella Poole

  SvarSlet
 17. Valgte at læse Josefine Ottesen's 'Eventyret om fjeren og rosen'.

  SvarSlet
 18. Jeg har læst "dødsspillet" af Suzanne Collins. Bogen har anbefaling fra Stephenie Meyer på forsiden, og den lever fuldt op til vores lokale boghandlers skyhøje ros.

  Historien fænger fra side 1, og da bogen er nummer et af en triologi, kan jeg næsten ikke vente med at få fingrene i nummer to.

  SvarSlet
 19. Jeg fik læst alle 3 bøger i "det gyldne kompas"
  af Phillip Pullman. Det var en sjov oplevelse at læse "børnebøger" igen!!

  SvarSlet
 20. Jeg fik læst en lidt anden del af Fantasy-genren, men ikke desto mindre ren kult - og noget, jeg nok ellers aldrig havde fået læst: The Hitchhikers Guide to the Galaxy.

  Anmeldelserne er her:
  http://nilleslitteratur.blogspot.com/search/label/Douglas%20Adams

  Nille

  SvarSlet
 21. Jeg har læst første del af Den store djævlekrig af Kenneth Bøgh Andersen, "Djævelens lærling". Læs min anmeldelse: http://boegerneslabyrint.wordpress.com/2011/06/06/kan-man-vaere-for-ond-til-helvede/

  SvarSlet
 22. Ærgerligt, at jeg først fik læst jeres majopsamling nu, så jeg ikke nåede at opdatere inden 5. juni.

  Men jeg fik læst Anne Rice's "Interview with the Vampire". Jeg var relativt skuffet, for jeg havde læst nogle af de andre bøger i krøniken som teenager og huskede dem som medrivende fortællinger. Denne lod jeg mig bare ikke rive med. Der var bare pahos i overflod.

  SvarSlet