onsdag den 31. august 2011

Opsamlingsindlæg: Læs en bog en mandlig dansk forfatter

Så er august måned, og dermed også sommeren forbi. Det er derfor tid til at fortælle hvad I læste til august måneds udfordring, og hvad I syntes om den! August måneds udfordring var relativt bred, og for mange sikkert slet ikke en udfordring, men vi glæder os til at høre hvad I læste!

Dette var hvad Bogklubben Mener fik læst:

Anette:
Jeg valgte at læse Tom Kristensens Hærværk. Det er en bog, som jeg i flere år gerne vil læse, og nu skulle det være. Bogen var en stor fornøjelse at læse, sproget er fantastisk og selve handlingen i bogen er så fængelsende.

Rikke:
Jeg har læst en bog jeg har haft på læseønskelisten længe, nemlig Kunsten at græde i kor af Erling Jepsen. Jeg så filmen som bygger på bogen for mange år siden, og de rørte mig meget, så havde store forventninger til bogen, og de blev heldigvis indfriet

Kathrine:
Jeg har læst Knud Romer: Den som blinker er bange for døden. Det er en bog som jeg længe gerne vil have læst, og nu var muligheden der så. I begyndelsen var jeg lidt små skuffet over bogen, men det ændrede sig heldigvis relativt hurtigt.

Mona:
Jeg læste Jørgen Leths Det Uperfekte Menneske. En mand jeg i mange år har været fascineret af og så var jeg da nødt til at læse en bog af ham. Og så en bog, der skabte meget debat - jeg skulle også lige finde ud af om der mon var noget om snakken med den der pige. ;)

Hvad med jer? Hvad fik I læst? Meld tilbage (gerne inden 9. september) så opdaterer vi jeres tællere :)

Har I lyst til at komme med en anmeldelse af jeres skuespil, eller andet I har læst, her på bloggen, så er I meget velkomne til at komme med en gæsteanmeldelse. Skriv en mail til os på bogklubbenmener@hotmail.com

18 kommentarer:

 1. Jeg læste 'De nøgne træer' af Tage Skou-Hansen. Desværre faldt den i kategorien 'noget min gymnasie-dansklærer ville have elsket, men som ikke sagde mig noget', men man kan jo ikke elske alle bøger :-D

  SvarSlet
 2. Jeg læste 'Sumo brødre' af Morten Ramsland og 'Med venlig deltagelse' af Erling Jepsen. Sumo brødre var jeg ganske begejstret for. Det er den klassiske fortælling om vejen fra barn til voksen. Børnenes verden beskrives som både barsk og hierakisk, men også fuld af kådhed og livslyst, hvilket jeg synes rammer meget fint. Der var også en del nostalgi forbundet med at læse om børn, der vokser op i 80'erne :-) 'Med venlig deltagelse' skuffede fælt. Jeg havde ellers glædet mig til at læse bogen, da jeg var ret vild med forløberen 'Kunsten at græde i kor', der var dog ikke samme grad af comic relief i denne bog, hvilket medførte, at jeg blev tiltagende irriteret på bogens hovedperson. Desuden var handlingen ret forudsigelig, som bogen skred frem.

  Til Mona: Hvordan var 'Det uperfekte menneske'? Kan bogen anbefales? Kunne nemlig selv godt tænke mig at læse den :)

  Mvh Anna

  SvarSlet
 3. Jeg gik tilbage i tiden og læste Martin Jensens historiske roman, "Frit gennem Jylland" fra Valdemarstiden, som var DR-romanklubbens bog i august måned.
  Den var interessant, men jeg var ikke udelt begejstret. Der vil komme en anmeldelse på min blog.

  SvarSlet
 4. Ovennævnte blev indsendt af Marit - Bøgernes labyrint

  SvarSlet
 5. Jeg læste Knud Sønderby's Midt i en jazztid - den var ok, dog til tider ret forvirrende, men havde nogle fantastiske sproglige finurligheder.

  SvarSlet
 6. Jeg læste først Troels Kløvedals rejseskildring - Afrodites smil, som jeg var meget begejstret for. Men det var nu faktisk et tilfælde, at den blev læst.
  Senere læste jeg Rifbjergs Operaelskeren, og det var desværre lidt af en skuffelse - den er ikke helt tidssvarende og samtidig heller ikke gammel nok til at være interessant. Dens største interesse engang var nok det sproglige - men det holder desværre ikke længere.

  SvarSlet
 7. Jeg følte mig slet ikke inspireret til at kaste mig over en mandlig dansk forfatter i denne måned. Nordiske kvinder derimod... =) Men en enkelt blev det da til: Leif Davidsens Uthas bjerge. Den viste sig at være en novellesamling, som egnede sig særligt godt til togturene.

  SvarSlet
 8. Anna: Jeg er vist stadig ved at fordøje bogen, men jeg var absolut ikke utilfreds. Jeg anmelder den senere på måneden. :)
  Indtil da har Kathrine skrevet en anmeldelse af samme bog her: http://bogklubben-mener.blogspot.com/2011/06/jrgen-leth-det-uperfekte-menneske.html

  SvarSlet
 9. Jeg tror nok, jeg har klaret opgaven: Jeg har nemlig læst 5 bøger af mandlige danske forfattere i august:

  Henrik Strube: Violinbyggeren
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/09/henrik-strube-violinbyggeren-2011.html

  Henrik Andersen: Beskyttelseszonen
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/08/henrik-andersen-beskyttelseszonen-2011.html

  Adam O. : Ruiner
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/08/adam-o-ruiner-2011.html

  Bo Hr. Hansen: Død og status
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/08/bo-hr-hansen-dd-og-status-digte-tekster.html

  Keld Conradsen: Angus McFinneys fatale forstyrrelser
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/08/keld-conradsen-angus-mcfinneys-fatale.html

  SvarSlet
 10. Jeg læste Københavns Mysterier af Benn Q. Holm. Var ikke synderligt imponeret i forhold til andet jeg har læst af ham.

  SvarSlet
 11. Jeg har læst "Libri di Luca" af Mikkel Birkegaard, en bog der både skuffede og begejstrede. I løbet af denne måned smider jeg også en anmeldelse af den på min blog...

  SvarSlet
 12. Jeg har genlæst Jakob Ejersbo - Nordkraft og er stadig ikke vild med den.
  Desuden har jeg læst Jussi Adler Olsens "Kvinden i buret" som jeg synes er helt fantastisk og jeg glæder mig til at læse mere af ham :)

  SvarSlet
 13. Jeg læste Jussi Adler-Olsens Journal 64 - den serie bliver bare bedre og bedre.
  Anmeldelse her: http://djskrimiblog.wordpress.com/2011/08/26/jussi-adler-olsen-journal-64-2010/

  SvarSlet
 14. Jeg holdte mig helt bevidst til fantasy-genren og læste "Djævelens lærling" af Kenneth Bøgh Andersen, eller rettere sagt hørte den på lydbog. Den er meget fin, men så absolut for børn.

  SvarSlet
 15. Herhjemme blev det til Journal 64 af Adler Olsen. Endnu engang en god bog om afdeling Q

  SvarSlet
 16. Jeg kunne ikke lige vælge og fik læst både Krager i træet af Simon Glinvad og Patterson- Sort ko hvid mælk af Kristian Syhler.

  SvarSlet
 17. Jeg fik læst Jussi Adler-Olsens "kvinden i buret". Min første bog fra hans hånd - og kunne godt overtales til at fortsætte med afdeling q-serien, hvis jeg falder over dem på tilbud!

  SvarSlet
 18. Jeg har læst "liv for liv", som er en krimi novelle samling, hvor Jussi Adler Olsen er blandt forfatterne.

  Jeg var ikke imponeret - det er nok også svært, at lave et rigtig godt krimi plot indenfor en relativ kort tekst.

  SvarSlet