søndag den 14. august 2011

Erlend Loe: Doppler

Bogens forsideEfter vi i bogklubben læste Stille dage i Mixing part af Erlend Loe har jeg haft lyst til at læse noget mere af Erlend Loe. Valget faldt ret hurtigt på Doppler fordi det er den som flere nævner når de snakker Erlend Loe. 

Doppler handler om Doppler som efter sin fars død flytter ud i skoven. Han forlader simpelthen job, familie, ja hele hans velfungerede liv for at bo i et telt i skoven. Bogen handler om så de overvejelser omkring livet som Doppler gør samt de forskellige personligheder han møder under sit ophold i skoven. Gennem sit ophold i skoven gør Doppler sig rigtig mange tanker om hvordan han ønsker at leve livet og hvad han mener om den måde andre lever livet. 


Jeg blev endnu engang meget hurtigt viklet ind i Erlend Loes fantastiske univers og fortæller evne og grinte mange mange gange virkelig højt over bogen. Jeg synes måske ikke den var helt så god som Stille dage i Mixing part, men den var næsten på højde med den. Jeg har i hverfald planer om at læse forsættelsen, Volvo Lastvagner.

Hvis I ikke allerede har læst Erlend Loe vil jeg anbefale jer at komme igang. Bøgerne er hurtigt læst og der er efter min mening grine garanti. Så bare kom igang.

6 kommentarer:

 1. Tak for anbefalingen. Jeg har også tænkt på at læse mere af ham, for jeg kunne også godt lide Stille dage..., så forhåbentlig bliver det til en bog mere af ham her i løbet af efteråret :-)

  SvarSlet
 2. Jeg elsker Erlend Loe. Han skriver bare så hamrende godt, så jeg vil da også gerne anbefale Naiv. Super og Volvo Lastvagnar. I sidstnævnte er Doppler i øvrigt med igen. :-)

  SvarSlet
 3. Piskeriset: Der burde kunne blive tid til en bog med ham, de er jo heldigvis ret hurtigt læst.

  Peter: Tak for anbefalingerne. Volvo Lastvagnar står, som skrevet, allerede over fremtidige planlagte bøger - men jeg vil da også lige tjekke Naiv.Super ud.

  SvarSlet
 4. Ej, hvor fedt at læse. Jeg tog denne her bog med på udsalget i sådan et 3-for-2-tilbud...og manden bag disken roste og roste den. Ligefør det blev for meget. Tænkte jeg at næsten kun kunne blive skuffet efter hans hype af den. Men OK. Kan nu forstå at jeg bare skal se at sætte et par aftner af og komme igang.

  SvarSlet
 5. Dejligt at læse at andre også er lige så begejstret som jeg over Erlend Loes forfatterskab. Lad mig straks og ubetinget anbefale også Den Store Kurt-bog, der tilsyneladende er en bog for børn, men ret beset er så meget mere end det. 4 fantastiske historier om truckfører Kurt og hans familie.
  Og "Fakta Om Finland" er også sær og læseværdig!!

  SvarSlet
 6. Hej Doppler-fans

  Lige til information, så opføres Doppler som skuespil på Teater Katapult i Aarhus fra d. 2. til d. 10. september.

  Der er totalt udsolgt, men der er en ekstraforestilling lørdag d. 10. september kl. 19:30. Hvis du har lyst til at se Doppler i levende live, kan du bestille billetter på kontakt@teaterministeriet.nu

  Venlig hilsen
  Martin Ross
  Producent på Doppler

  SvarSlet