lørdag den 20. august 2011

Mit litterære verdenskort

Ovre hos Michael faldt jeg over hans litterære verdenskort. En rigtig sjov idé, som jeg straks fik lyst til at kopiere. Og det gjorde jeg så... Eller det vil sige at jeg lod mig inspirere. Hvor Michael har valgt at sætte stederne, hvor de bøger han har læst foregår, ind på kortet, så har jeg valgt at sætte forfatternes oprindelse af mine læste bøger ind.

Efter vores udfordring i juni måned, hvor vi skulle læse bøger fra andre steder end Nordamerika eller Europa, var jeg nemlig blevet nysgerrig over, hvor forfatterne af de bøger jeg læser, egentlig er fra. Er jeg geografisk ensidig i mit valg af bøger? Jeg har valgt at sætte de bøger ind, som jeg har læst det sidste halvanden år.

Se det fulde kort her

Og som man hurtig kan se på kortet, så ER jeg meget geografisk ensidig i mit valg af bøger. Ja, for ikke bare er de gerne fra Nordamerika og oftest Europa, men 40 ud af 60 bøger er skrevet af danske forfattere. Nå ja - men så er jeg da dækket af på den front. ;)

Hvad med jer - formår I at læse litteratur fra hele verden? Og synes I det er vigtigt at komme rundt på litterære globus?

6 kommentarer:

 1. Jeg synes, at jeg formår at komme godt rundt på det litterære verdenskort, har på min blog: www.saspigen-mustealit.blogspot.com lavet en side med de forfattere jeg har læst og hvor i verden de kommer fra :)
  For mit vedkommende er det vigtigt for mig at komme vidt omkring for at udvide min horisont.

  SvarSlet
 2. Frances Kristensen20. august 2011 kl. 22.41

  Det er faktisk en sjov idé. Jeg vil også prøve at lave et kort - jeg har nu en forestilling om at det mest er engelske og amerikanske forfattere, men det får vi jo at se :)

  SvarSlet
 3. Ej en god idé :-) Mit læsemønster ligner dit en hel del. Egentlig synes jeg at det er en god idé, at vælge forfattere fra forskellige steder i verden. Det er bare ikke så ofte, at man støder ind i de bøger i boghandlen eller læser om dem herhjemme. Selvfølgelig nogle enkelte, men de er slet ikke så eksponerede som nordisk eller amerikansk litteratur.

  SvarSlet
 4. Det må jeg sige. Det er virkelig en god ide.
  Selvom man føler sig lidt 'global' indenfor litteraturens verden, kan dette godt være en god måde at se om man virkelig også er det.
  Godt fif! Må jeg helt sikkert prøve.

  Hilsen
  Ditte

  SvarSlet
 5. Jeg er ikke helt ensporet, men så måske tresporet: Storbritannien, Skandinavien, USA - i den nævnte rækkefølge. Jeg opfandt en global læseudfordring for at ændre det for et par år siden, men jeg lader mig hele tiden friste af noget britisk, så det virker aldrig ret længe.

  SvarSlet
 6. Hvis I får lavet et litterært verdenskort, så må I meget gerne linke til det her! Det kan være rigtig sjovt at se.
  Og det var ihvertfald en øjenåbner for mig. Om jeg vil ændre mit geografiske læsemønster ved jeg nu ikke - jeg forsøger mere at komme rundt i forskellige genre.

  SvarSlet