søndag den 27. november 2011

MetrolitteraturI nogle uger har stander som den på billedet stået på flere metrostationer i hovedstadsområdet. Små hæfter med en eller flere noveller, som metropassagerne kan tage med på deres tur og derved få lidt underholdning på turene. Novellerne er valgt efter en konkurrence, hvor man har kunne sende egne noveller ind.

Jeg kan rigtig godt lide idéen - men alligevel har jeg ikke fået taget et hæfte med mig i toget. Måske fordi kører en forholdsvis kort rute og ikke mangler underholdning. Måske fordi jeg glemmer at stoppe op og tage et hæfte. Eller måske fordi, at den ene dag, hvor jeg stoppede op, opdagede at der ikke var beskrivelserne af novellerne - og det er svært at vælge noveller, når man ikke ved hvad de handler om.

Hvad med jer - har I testet fænomenet? Og hvad synes I? Er jeg gået glip af noget, når jeg ikke har taget mig et hæfte? Og har I nogle noveller I kan anbefale?

7 kommentarer:

 1. Jeg er egentlig rigtig glad for idéen, men jeg har haft samme problem som dig - jeg mangler også en lille oversigt, det ville gøre det nemmere at forholde sig til indholdet på forhånd :)

  SvarSlet
 2. Hvilket fænomen?
  Hilsen en jyde x)

  SvarSlet
 3. Jeg fik taget nogle hæfter med i skyndingen, da jeg for nylig kom forbi en stander, men jeg har endnu ikke nået at læse dem.

  SvarSlet
 4. Det lyder i hvert fald som en rigtig god idé.

  Men inden længe vil danskerne jo også sidde med en ebogslæser i metroen, og så bliver metrolitteratur jo noget, man downloader fra nettet :)

  Jeg har givet min egen samling af kortprosa undertitlen ´pendlerprosa´, for at appellere til netop denne læsergruppe.

  SvarSlet
 5. De damer, mangler i ikke at opdaterer tælleren?

  SvarSlet
 6. Jeg kører sjældent med metroen, men gjorde det faktisk undtagelsesvist i går - desværre opdagede jeg slet ikke standeren (for der MÅ stå en på Nørreport...), så jeg har endnu ikke kastet mig over metrolitteraturen.

  Jeg synes nu, det lyder som en sjov idé. Og egentlig synes jeg heller ikke, at det er helt tosset, at der ikke er nogen beskrivelser. Det er vel tænkt som et hæfte, man griber med i farten, når man alligevel suser forbi på vej til sit tog.

  SvarSlet
 7. @Liv: Lige præcis! I det mindste bare på hjemmesiden.

  @Irene: Fænomenet beskrevet i indlægget. Der står også hovedstadsområdet. ;)

  @Piskeriset: Du må endelig give en lille anmeldelse, evt. bare her på indlægget, når du har læst dem. :)

  @Dorte H: Du har helt sikkert ret. Ser flere og flere med ebogs-læsere. Til næste år kan man downloade dem gratis til sin ebogslæser istedet for at tage et hæfte?

  @Superhelten: Vi når ikke altid alting lige hurtigt :) Kommer tid kommer råd.

  @Louise: Billedet er taget på Nørreport - der står endda to foroven af rulletrapperne :D Så kast dig endelig - og meld gerne tilbage. :)

  Din tanke er meget god med at man jo bare griber et hæfte. Det er nok rigtig nok - de fleste folk er jo ret målrettede, når de er på vej ned i metroen.

  SvarSlet