mandag den 31. oktober 2011

Opsamlingsindlæg oktober

Så blev det sidste dag i måneden og derfor er det tid til at samle op på oktober måneds bogudfordring. Udfordringen var en bog om en historisk begivenhed.

Kathrine: Jeg har læst Tøbruddet af Primo Levi. Bogen foregår i tiden efter anden verdenskrig, hvor Primo Levi er sluppet for koncentrationslejeren, men kæmper for at overleve på egen vis. En rigtig rørende og spændende fortælling.

Mona: Jeg har læst Spardame af Helle Stangerup om tiden ved det kongelige hof under henholdsvis Christian 4. og Frederik 3., og har fokus på fem selvbevidste kvinder; Ellen Marsvin, Kirsten Munk, Leonora Christine, Vibeke Kruse og Sophie Amalie. En god roman, hvor Helle Stangerup formår at gøre historien interessant og fangende, men samtidig holde sig til de historiske fakta.


Rikke: Jeg har læst 1793 af Victor Hugo om den franske revolution, og specielt Vendéerkrigen og de royalistiske oprør i det vestlige Frankrig. Jeg fandt bogen meget fængende, men holder generelt af fiktionelle bøger om den franske revolution.


Anette: Jeg har læst Anne Franks dagbog. Dagbogen er den jødiske pige Anne's fortælling om tiden under jorden i skjul for nazisterne i Amsterdam. Bogen er smuk og rørende og en helt anden fortælling om Anden Verdenskrig end dem jeg tidligere har læst.

Hvad har I læst her i oktober? Husk at melde tilbage så I kan få opdateret jeres tæller.

10 kommentarer:

 1. Jeg læste 'Folkets tjener' af Yan Lianke, og den handlede om et forbudt kærlighedsforhold under kulturrevolutionen i Kina.

  SvarSlet
 2. Jegb har læst noget lidt andet denne gang end fiktion eller selvbiografier, nemlig Peter Øvig Knudsens "Hippie 1", som jeg fik på udgivelsesdagen og slugte på to dage, både fordi jeg havde tid pga. sygemelding og fordi den som sædvanligt med Øvig var så tæskeinteressant.
  Se min anmeldelse på:
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/10/peter-vig-knudsen-hippie-1-tre-ar-og-74.html

  SvarSlet
 3. Jeg læste Alen Meskovic' Ukulele-jam, som handler om balkankrigen!

  absolut anbefalelsesværdig.

  SvarSlet
 4. Jeg læste Borte med Blæsten - den var virkelig god!

  SvarSlet
 5. Jeg læste også Borte med Blæsten. Fantastisk bog (og film) :)

  // Frk. Hyms

  SvarSlet
 6. Jeg gik helt faglig og hørte Tom Buk-Swiuentys "Slagtebænk Dybbøl", mens jeg kørte i Skodaen og er nu klar til "Dommedag Als". Barske sager!
  Desuden har jeg læst "Det arabiske forår" af Tahar Ben Jelloun, se min blog: http://boegerneslabyrint.wordpress.com/2011/10/31/det-arabiske-forar-af-tahar-ben-jelloun/

  SvarSlet
 7. Jeg læste "The Red Queen" af Philippa Gregory om en af dronningerne under tronfølgekrigene i England i 1400-tallet. Men jeg kunne nu ærlig talt meget bedre lide etteren i serien (The White Queen), som jeg læste i slutningen af september.

  SvarSlet
 8. Jeg nåede det i sidste øjeblik:

  John Lawton, Black Out (om anden verdenskrig):
  http://djskrimiblog.wordpress.com/2011/10/31/john-lawton-black-out-1995/

  Dorte H.

  SvarSlet
 9. Jeg har læst Niceville af Kathryn Stockett. Fortællingen er skønlitterær, men baseret på historien om racekrigen og foregår i Mississippi i 60'erne.

  http://baghaekken.wordpress.com/2011/10/25/laesehesten-niceville/

  SvarSlet
 10. Jeg fik læst Conn Iggulden's Cæsar - Roms porte (1 del af en serie på vist nok 5 bøger). spændende og anderledes læsning.
  Er lidt blank på næste måned med udgivelses år 1981, men må igang med at lede :)

  SvarSlet