lørdag den 2. juli 2011

Bogtema: Tour de France

Lige nu er første etape af det fantastiske cykelløb Tour de France igang. De fleste fra bogklubben mener er store fans og sidder gerne foran skærmen i hele juli. Faktisk blev vores Femina interview lavet sidste år i juli og vi sad selvfølgelig og så lidt af fjerde etape inden interviewet startede, hvilket vist overraskede journalisten en smule.

På baggrund af vores store interesse for cykelløb besluttede vi, at vi ville undersøge bøger omhandlende cykelløb og i sær Tour de France. Der findes selvfølgelig et utal af biografier om diverse cykelryttere og mange af dem kan anbefales. Vi har dog været lidt snævre og taget udgangspunkt i danske bøger og om danske cykelpersonligheder. Vi har ikke læst alle bøgerne, men det er en blanding af bøger som vi har læst og som vi gerne vil læse.

Vores bud på lidt cykellitteratur som kan læses så længe TdF kører i baggrunden er
Riis af Bjarne Riis i samarbejde med Lars Steen Pedersen.

Alle danske tour de france fans husker vel TdF i 1996 da vi så Bjarne Riis give dem allesammen baghjul i bjergene. Det var store tider og et lille vendepunkt for hvor stort TdF er blevet i Danmark. 

Siden hen har Riis startet sit eget cykelhold og indrømmet brugen af doping. I biografien Riis kommer man tæt på cykelrytterne igennem hele hans liv, hans opture og nedture. Biografien skulle være rigtig interessant og står derfor højt på listen over TdF biografier som bogklubben medlemmer gerne vil læse.


Løgn over Løgn af Verner Møller

Løgn over Løgn er en debatbog om doping i professionel cykelsport og om mediernes moralske korstog mod dopingsynderne. Der er i de senere år sket en væsentlig omvæltning i hvordan medierne takler at cykelsporten bliver mere uren. Verner Møller tager udgangspunkt i Michael Rasmussen sagen og undersøger mediernes dækning af den sag. 

Debutantens dagbog af Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter.
Efter at Jesper Skibby stoppede sin karriere har der været langt i mellem de danske cykelryttere med en tør humor. Det var ligeindtil Chris Anker kom ind i Tour de France. Humoren og ærligheden skinner ud af Chris Anker og han er altid god for en lille kommentar. I hans første TdF skrev han dagbog under TdF og den bog er efterfølgende blevet udgivet i samarbejde med Dennis Ritter.

Bogen giver et rigtig godt indblik i hvordan det foregår i Touren både bagved og foran kameraet. Samtidig skriver Chris Anker med så meget humor, at man slet ikke kan lade hver med at sidde og grine lidt af det hele. Det er fantastisk læsning og det kan anbefales alle at læse den - læs vores anmeldelse her.

Hvis man er til Chris Anker kan det anbefales at besøge hans blog her under touren. De seneste par år har han i hverfald været god til løbende at lave små sjove opdateringer om hvad der foregår i Frankrig. Så vi håber selvfølgelig på en gentagelse i år. 

Hvis nogen af jer læsere sidder inde med inspiration til en god Tour de France bog må I selvfølgelig hellere end gerne dele dem med os andre. Vi har jo udelukkende taget udgangspunkt i dem som pt. er oppe i Danmark og slet ikke internationale bøger.

3 kommentarer:

 1. Kan i ikke lige skrive en bid om, hvad det er, der er så fortryllende over TdF? Hvorfor er det en kunst at køre på cykel???

  SvarSlet
 2. Hey, I mangler en oplagt skønlitterær bog, nemlig Mette Sø's "Petit Petit" om cykelrytteren Petit i en kvindelig udgave af Touren.
  Læs om den på:
  http://bogbrokken.blogspot.com/2011/01/mette-s-petit-petit-2010.html

  SvarSlet
 3. Kan man nogensinde forklare kunst? Enten er man til det eller så er man ikke. Og det var jo heller ikke det indlægget handlede om. ;)

  Michael: Den lyder sjov underholdende!

  SvarSlet