tirsdag den 5. april 2011

Tove Ditlevsen: Barndommens gade

Bogens forsideSom skrevet i opsamlingsindlægget til marts måned, vil vi anmelde de romaner af danske kvindelige forfattere vi har læst.

Jeg glædede mig til at læse danske kvindlige forfattere da jeg havde flere bøger liggende som jeg gerne vil have læst og nu var grunden der ligesom. En af dem jeg glædede mig mest til at læse (eller faktisk genlæse) var Barndommens gade af Tove Ditlevsen. Jeg læste den allerede i mine teenage år og glædede mig til at se om jeg opfattede historien anderledes.

I barndommens gade beskriver Tove Ditlevsen 1930érnes København i en baggård på Vesterbro. Det er her Ester vokser op, går fra at være barn til voksen og savne tiden som var. I romanen skildre Tove Ditlevsen altså arbejdermiljøets bagsider og beskriver hvordan børn forulempes seksuelt, brister og sorg og store oplevelser som alle bidrager til at danne Ester og de andre i gården.

Jeg er stadig vild med historien som er meget barsk og ærlig. Derudover er det fascinerende hvordan historien virkelig går ind under huden på en og at den overrasker hvergang man læser den. Så jeg kan kun anbefale, dem som ikke allerede har læst den, at læse den.

1 kommentar:

  1. Jeg har aldrig læst "Barndommens Gade", selvom den er en klassiker og en must-read. Men nu er den skrevet på listen, for den lyder rigtig god.

    SvarSlet