torsdag den 30. september 2010

Min bogverden

I serien "Min bogverden" kommer vi rundt til forskellige bogelskere, som vil fortælle om deres forhold til bøger. I denne uge er det bogklubbens medlemmer som fortæller om deres bogverden, og i dag er turen kommet til Mona.
Ligesom de andre medlemmer af bogklubben har jeg elsket bøger fra jeg var barn. Jeg var hende, der slæbte bunker med bøger hjem fra skolebiblioteket hver uge - og havde læst dem til ugen efter. Bibliotekarerne elskede at finde nye bøger til mig - åbenbart så meget at en af dem engang skældte mig ud, fordi jeg var røget i en periode, hvor jeg ikke fik læst særlig meget (fordi jeg kun lånte to bøger den uge....).


Da jeg i sin tid fandt ud af at det der med at være i en bogklub, det måtte da være meget sjovt, så var der ikke mange tilbud. De fleste tilbud fandtes på bibliotekerne, hvor det gerne var kvinder på 55+ som mødtes. Ikke særlig attraktiv for en kvinde midt i 20'erne. Men jeg fandt idéen rigtig god, da jeg tit oplevede at jeg gerne ville snakke og diskutere bøgerne noget mere, når jeg havde læst dem. Og ikke mindst blive udfordret på mit valg af bøger. Heldigvis fandt jeg sammen med de andre i bogklubben - og det har helt levet op til mine forventninger.


Jeg har tidligere erklæret Jane Austens Stolthed og fordom som min ynglingsbog - og jeg da også har læst den et sted mellem 5 og 10 gange, og har ikke læst den for sidste gang, så det er vist  ikke løgn at det er yndlingsbogen. Næste gang den skal læses, så bliver det på originalsproget. Jeg ved ikke, hvorfor jeg endnu ikke har fået læst den på engelsk, men det må jeg jo få lavet om på. Jeg har ihvertfald ladet mig fortælle at det skulle være en stor oplevelse.

Der har været flere bøger blandt vores bogklubsbøger, som jeg har været rigtig glad for at læse. Jeg husker nok især dem, som skabte stor debat - og debatten har tit betydning for mit forhold til bogen bagefter. F.eks. var ingen i bogklubben vildt begejstret forRobert Zola Christensens Jysk Fitness, men hold da op, hvor skabte den debat! Det blev en ren Sjællændere vs. Jyderne debat, hvor alle lige fik luftet deres fordomme og skudt dem i sænk igen. Og taget betragtning af at det var vores første bogklubsmøde, så gik bølgerne højt - men så fik vi da sat ansigter på hinanden. ;)

Men hvis jeg skal pege på en bogklubsbog, som jeg også var glad for at læse, så må det blive Undtagelsen. Det havde så mange forskellige elementer i form af krimi, voksenmobning, verdens problemer osv. i sig at den bog bare blev bedre for hver gang man vendte en side.


Når jeg skal læse, så bliver det oftest i mit sofahjørne eller i min seng. Men det ultimative bedste læsested for mig er i huset i Sverige. At sidde inde i sofaen med en dyne, en kop te, ild i pejsen og en god bog, ja, så ryger der en del bøger på næsten ingen tid.2 kommentarer:

  1. Jeg faldt lige over jeres blog - det er en super god tanke. Jeg elsker selv bøger og har faktisk lige haft en samling af boglinks på www.danskewebchicks.blogspot.com - skulle da vidst have haft denne side med :-p

    Mange hilsner fra
    Marie

    SvarSlet
  2. Marie: Det ser ud til at vi ville være kommet i meget pænt selskab, så vi tager det som en meget pæn ros. :)

    SvarSlet