lørdag den 25. september 2010

Bogudfordringen 2010

I 2010 har vi i Bogklubben udfordret os selv til en udfordringen - kaldet Bogudfordringen 2010. Udfordringen går ud på at læse 52 bøger på 52 uger. Formålet med udfordringen er at presse sig selv til at læse mere end blot månedens bogklubsbog og til at prioritere bøgerne og læsningen højere, end det måske tidligere har været her.

Kan du læse 52 bøger på 52 uger?

Kathrine var hovedkvinde bag udfordringen, og hun og vi andre vil hver især fortælle, hvorfor vi valgte at være med.

Kathrine
Jeg fik ideen til at lave bogudfordringen for mig selv da jeg så, at Anette og Charlotte begge havde læst ret mange bøger i 2009. Jeg tænkte lidt "Det kan jeg da også" og satte mig selv målet. Grundlaget var egentlig bare, at jeg i stedet for at se fjernsyn måske ville læse lidt mere. Bare ca. 30 min om dagen, så burde jeg snildt kunne læse en bog om ugen.
Jeg overvejede det måske alligevel ikke så nøje, der er alligevel noget af et spring fra ca. 30 bøger om året til de 52. Især når man også har sine studiebøger ved siden af, de tager jo ret meget af ens tid og efter en hel dag på læsesalen er det måske ikke lige endnu en bog som trækker når jeg kommer hjem. Det har da også betydet, at jeg har været lidt frustreret over ikke at få læst nok især fordi det jo blev til en konkurrence i bogklubben. Men så har jeg trukket vejret og indset, at min udfordring jo gik ud på, at jeg skulle læse noget mere end jeg gjorde i 2009- og det har jeg gjort. Jeg har ALTID gang i en eller anden bog og jeg har fået udvidet min horisont en lille smule fordi det kræver noget at konstant skulle finde på nye bøger. Jeg når måske ikke de 52 bøger på 52 uger - jeg har dog stadig en lille drøm om at nå dem - men i sidste ende har jeg læst mere end jeg gjorde sidste år, og det er jo egentlig det som det hele handler om.

Mona
Jeg gav det ikke store tanker før jeg greb udfordringen, såsnart Kathrine annoncerede hendes udfordring. For det første, så nåede jeg at tænke at en bog om ugen, da ikke kunne være så vanskelig (jeg blev hurtigt klogere...) og for det andet så tænkte jeg at det var en god mulighed for at få læst alle de bøger jeg så gerne ville have læst. Jeg havde på forhånd ingen idé om, hvor mange bøger jeg egentlig læste i løbet af et år - men det har helt sikkert været en sjov øjenåbner at opdage, hvor meget jeg læser. Og selvom jeg ikke når 52 bøger, så er jeg sikker på at jeg har fået mere i løbet af 2010 end tidligere - og har oveni fået læst bøger jeg længe har tænkt på at jeg skulle få læst og desuden fået opdaget nye bøger, forfattere og genrer, når jeg indimellem løb tør for inspiration.

Rikke
Selv om jeg aldrig har læst noget der ligner 52 bøger på et år var det lille konkurrencemenneske inde i mig straks tændt da Kathrine kom med udfordringen og de andre også hoppede på. Hvis de kan, kan jeg også!
Jeg gik med i bogudfordringen for at få læst noget mere i min fritid, i stedet for bare at ende foran computer eller fjernsyn når jeg kom hjem. Det har vist sig at være en større udfordring end forventet, men jeg håber på at nå de 52 bøger alligevel, og hvis ikke, så har jeg stadig fået læst langt mere end jeg plejer..

Charlotte
En konkurrence? Jeg er på! - Det var i hvert fald min første tanke, da jeg hørte om Bogudfordringen. I 2009 fik jeg læst 53 bøger, så jeg tænkte at det ville være nemt nok at gøre igen. - Jeg havde bare ikke lige tænkt over at jeg altså var ledig de første par måneder i 2009, hvor jeg fik læst en helt masse bøger, så selvom jeg har gjort det før, så er det lidt af en udfordring i år!

Anette
Jeg kunne ikke lade være med at tage udfordringen op og være med til at have en lille konkurrence med resten af bogklubben. I 2009 læste jeg dog over 60 bøger, så jeg var allerede inde i en god rytme med at læse regelmæssigt, og det har jeg fortsat i 2010. Jeg er meget ihærdig med at læse lidt hver dag, enten en halv time om eftermiddagen, når jeg kommer hjem fra arbejde, eller inden jeg skal sove.


Her kan du se, hvordan det går for os hver især i bogudfordringen. Vil du læse mere om, hvad vi har læst gennem udfordringen kan du læse mere på vores individuelle blogs.

Anette har læst 48 bøger og mangler 4 bøger

Charlotte har læst 43 bøger og mangler 9 bøger

Kathrine har læst 33 bøger og mangler 19 bøger

Mona har læst 25 bøger og mangler 27 bøger

Rikke har læst 24 bøger og mangler 28 bøger


Dette indlæg bliver også lagt op som en side øverst på bloggen, så det er let at følge med i bogudfordringen 2010.

2 kommentarer:

  1. Det er en ambitiøs og prisværdig udfordring, som jeg finder ret inspirerende! Jeg har overvejet længe, om jeg skal give mig i kast med noget lignende til næste år, men da jeg også har et par andre tidskrævende hobbies, så kan det godt være, at jeg gør noget andet.

    Og så er jeg sikker på, at det er lidt sjovere, når der går lidt konkurrence i at nå det ;-)

    SvarSlet
  2. Piskeriset: Vi har planer om at sætte i gang med en ny udfordring til næste år - måske kan du også hoppe med på den? Vi er pt. i tænkeboks omkring udfordringens art, men vi skal nok melde ud i god tid. :)

    SvarSlet