søndag den 11. december 2011

Danielle Steel: Nyt forår

Det er lidt små pinligt, og vi bevæger os nu ind på det felt af bøger, som jeg ikke har stående fremme - men som jeg ejer. Ligesom jeg i mine teenage år læste Tine Bryld, havde jeg også en periode hvor jeg læste rigtig meget Danielle Steel. Derfor har jeg også en ret stor samling Danielle Steel, og da jeg så at hun faktisk havde skrevet Changes i 1983 - på dansk Nyt forår - og jeg havde den i samlingen, fik jeg lyst til at læse den i november. Så det gjorde jeg.

De fleste har nok gjort en form for bekendtskab med Danielle Steel. Men hvis ikke kan jeg fortælle, at hendes bøger næsten altid handler om en kvinde og mand der bliver forelsket, men som skal igennem en prøvelse inden de kan få hinanden. Nogengange er det ægteskab med andre, eller bare nogle ret problemfyldte år. Der er altså ikke så meget kød på bøgerne.

Nyt forår handler om nyhedsjournalisten Mel fra New York, som skal til LA for at lave en udsendelse om hjertekirugi. Her møder hun jo så hjertekirugen Peter, og selvfølgelig bliver de forelsket i hinanden. Det er bare meget problematisk med hver sin store karriere på hver kyst og derudover har de også allerede børn. Mel har været alene med tvillingerne siden hun var 19 og Peter har tidligere været gift med  Anne. Sammen fik de 3 børn, inden Anne døde af en hjertesygdom. 

Som I nok kan fornemme står Mel og Peter overfor nogle store forhindringer og kan deres kærlighed overleve. Jeg vil selvfølgelig ikke afslører resultatet her, men jeg kan fortælle at der er mange kampe især med børnene men også mellem Mel og Peter pga. Peters tidligere perfekte kone.

Da jeg var teenager æd jeg dem rådt. De fleste kommer vel igennem en periode hvor kærlighed er rosenrød, nogen bliver så i den og tror stadig på Danielle Steels drømmende og perfekte liv, andre gør nok ikke. Jeg høre så til sidste gruppe, så flere gange måtte jeg grine af bogen. Den er simpelthen for rosenrød og langt ude. Men tilgengæld er den hurtigt læst, jeg har dog ikke planer om at genlæse flere Danielle Steel.

2 kommentarer:

  1. Hehe, jeg kender godt med at det er små pinligt at læse Danille Steel.
    Har selv et par bøger stående i reolen derhjemme - jeg læser dem gerne når jeg har brug for at læse noget jeg ikke skal tænke over og når det skal være nemt.

    SvarSlet
  2. Jeg forsøgte mig også med Danielle Steele i 2010 - og mildest talt med også med uheldigt resultet. Grunden var at der var så forudfattede meninger om DS's bøger på mit arbejde (et folkebibliotek, men uden at nogen havde læst hende. Så jeg fik bestilt hendes 'Et spørgsmål om kærlighed' fra et andet bibliotek - og det endte med, at alle fordomme blev bekræftet. Nok er jeg ikke i den primære målgruppe som mand i midten af fyrrerne, men alligevel. Konklusionen blev: "bræk med lyserød frugtfarve og kunstigt sødemiddel". Se min anmeldelse på
    http://bogbrokken.blogspot.com/2010/06/danielle-steel-et-sprgsmal-om-krlighed.html

    SvarSlet