lørdag den 28. januar 2012

Camilla Läckberg: Fyrmesteren

Jeg har netop læst Fyrmesteren af Camilla Läckberg, der er den syvende bog om forfatteren Erica og hendes mand Patrick, der er politibetjent.

Parret bor i Fjälbacka, der er en lille by i Sverige. En mand findes myrdet, også starter politiets arbejde med at opklare mordet. Samtidig kommer en kvinde, der er opvokset i byen tilbage, og flytter ud på en lille ø, hvor der er et fyrtårn og spøgelser.

Bogen består af ultrakorte afsnit, hvor man fx følger politiets arbejde, derefter kvinden på øen, derefter den myrdedes mands forældre osv. Der er altså mange sideløbende handlinger på en gang. Samtidig er der mange forskellige personer i bogen, og jeg måtte koncentere mig for at finde ud af, hvem det nu man fulgte. Der var også et par historier, der dybest set ikke havde noget med mordet at gøre. Nu hvor jeg er færdig med bogen, så virker de historier som et røgslør, så man som læser ikke kan gætte, hvem morderen er.

Jeg kan rigtig godt lide bogen. Jeg slugte den på et par dage, og jeg var rigtig godt underholdt. Bogen var rigtig god både som krimi, men også som roman, da krimidelen kun fyldte lidt. Bogen handlede ligeså meget som Erica og hendes søster Anna, politibetjenen Paula og hendes familie og kvinden på øen. Det fungerede rigtig godt og bandt historien rigtig godt sammen.

Det er længe siden, jeg sidst har læst en krimi, og denne har givet mig lyst til at læse flere bøger af Camilla Läckberg, så jeg overvejer at starte forfra på hendes krimiserie om Erica.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar